Griezelig of juist niet…

Tot voor een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten. De rondreizende tentoonstelling ‘REAL HUMAN BODIES’  heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven. Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor onder meer:  artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is.

Er is veel om deze tentoonstelling te doen. Zo Maandag ontstond er ophef rond de expositie in Breda. Uit onderzoek van het Eindhovens Dagblad bleek dat er onduidelijkheid was over waar de lichamen precies vandaan kwamen en of er toestemming was gegeven voor het tentoonstellen ervan. De organisator achter de expositie Real Human Bodies zegt echter dat de lichamen die worden tentoongesteld niet illegaal zijn verkregen. BN DeStem meldt dat de organisatie wel heeft toegegeven dat een deel van de lichamen uit China komt.

De tentoonstelling ‘REAL HUMAN BODIES’ verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken,. Belangrijkste onderwerpen van de tentoonstelling zijn: Skelet – Bewegingsapparaat - Hersenen – zenuwstelsel – Genitaliën -
hart en de bloedsomloop – Nieren en urinewegen – Spijsverteringsstelsel – Zintuigen – Luchtwegen en longen

Bovendien is deze tentoonstelling de ideale gelegenheid discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding.

Lees ook:‘Gek van surrealisme’, in museum Boijmans Van Beuningen…
Lees ook:CNN:concerns about rights Joran van der Sloot started here on this blog
Lees ook:Wereldberoemde Egyptische collectie met Krokodille mummie…
Lees ook:‘The Human Centipede’ in de Uitkijk Amsterdam…
Lees ook:Bart Hess creëert verleidelijke wereld…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>