Ga zelf eens vlinders spotten…

Vlinders lopen een heel wat stadia door. Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Vlinders staan voor lente, verliefdheid en zorgeloosheid. Helaas is er ook slecht nieuws: veel vlindersoorten hebben het moeilijk in Nederland. Wist je dat sommige vlinders meer dan een half jaar leven, terwijl andere maar twee weken oud worden?

Het is inmiddels het vierde seizoen dat de Vlindersafari zijn deuren in Gemert opende voor publiek. Ruim vierhonderd vlinders van minimaal veertig verschillende soorten zijn te bewonderen in deze overdekte vlindertuin. Weleens vlindereitjes gevonden? Ooit een spannende rupsenspeurtocht gedaan? Een natuurzijden cocon in je handen gehad? Een vlinder gezien met de spanwijdte van een A4-tje? Het kan allemaal als je op Vlindersafari gaat. De vlindertuin zorgt voor een verrassende reis door de vlinderwereld, een reis met wonderlijke ontmoetingen en een boeiende uitleg.

Ontmoet de meest bijzondere vlinders uit alle windstreken. Kleine vlinders, grote vlinders, opvallend kleurige vlinders en perfect gecamoufleerde exemplaren, doorzichtige vlinders en vlinders met angstaanjagende schijnogen. Bewonder en verwonder. En dat alles in een decor van een weelderige exotische beplanting. Beleef de tropen in Brabant. In september is Vlindersafari Gemert open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 5,00 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. Bezoekers krijgen een rondleiding met uitleg over de levenscyclus van de vlinder en met een speurtocht wordt het bezoek voor kinderen extra interessant gemaakt (bron Vlinderstichting, Vlindersari, foto’s internet).

Lees ook:Leer meer over vlinders…
Lees ook:Vlinders hebben meerdere symbolische betekenissen…
Lees ook:Nieuw vlindersoort ontdekt…
Lees ook:Rozenkruis; een moderne geestesschool…
Lees ook:Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>