Boek over de band met je huisdier…

Veel mensen hebben een goede band met hun huisdier. De relatie die je kunt opbouwen met een dier kan je veranderen voor het leven zijn. Daarin kun jij net zoveel van je huisdier leren als andersom als je daar tenminste voor openstaat. Dieren kunnen je veel leren over jezelf, over je onbewuste angsten en patronen. Zit je zelf lekker in je vel, dan is de kans groot dat je huisdier ook een vrolijk beestje is.

Doordat wij de (huis)dieren steeds meer gaan zien als een persoonlijkheid of als een lid van de familie komt het ook vaker voor dat mensen hun eigen wensen en gedachte op hun dieren projecteren. Mensen zijn ervan overtuigd te weten wat hun huisdier wilt en wat het voelt, terwijl dit eigenlijk een projectie is van hun eigen wensen, normen en waarden, op het dier. Ieder heeft hier overigens zijn/haar eigen mening over. Ik kan in iedergeval een leven zonder huisdieren niet voorstellen en met mij velen anderen.

Twintig schrijvers vertellen in een verhalenbundel die op Dierendag verschijnt over hun band met dieren.  Onder meer: Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Nina Polak, Elfie Tromp en Martijn den Ouden hebben een persoonlijke essay gemaakt over bijvoorbeeld hun konijn, kat of hagedis voor het boek ‘Onze dieren’. De bijdrage variëren volgens uitgeverij De Geus van luchtig tot diepgaand en zijn vertederend, grappig en inzicht gevend. Zo schrijft Henk van Straten over zijn hagedis: ”Oscar lijkt eigenhandig de aard van de tijd te veranderen. Als ik zit te werken en hij zit zo op die rots dan zijn de uren zowel langer als korter. Een uur betekent niks voor Oscar.” Het boek is samengesteld door Rutger Lemm.

Lees ook:Neem je huisdier mee aan boord…
Lees ook:Vijf tips die de basis vormen voor het praten met dieren…
Lees ook:Telepathisch communiceren met je huisdier…
Lees ook:Veel huisdieren zijn paranormaal begaafd
Lees ook:De sterke band tussen mens en dier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>