Nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt…

Onderzoekers hebben 381 nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt in het Amazonegebied. Dat gebeurde tijdens een 24 maanden durende studie, waarbij volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) gemiddeld iedere twee dagen een nieuwe soort aan het licht kwam.

”Nieuwe soorten omvatten een vuurstaart-springaapje, een honingraatvormige rog, een roze rivierdolfijn, een geelachtige hagedis en een vogel die vernoemd is naar de voormalige Amerikaanse president Barack Obama: ‘Nystalus obamai”’, laat het WNF weten. In totaal zijn 216 nieuwe planten, 93 vissen, 32 amfibieën, 20 zoogdieren, 19 reptielen en een vogel ontdekt.

De onderzoekers deden de ontdekkingen in de jaren 2014 en 2015. Bij eerdere onderzoeken in de oerwouden van de Amazone in Zuid-Amerika doken ook al honderden nieuwe soorten op. Volgens het WNF zitten er nog steeds ”enorme gaten” in de wetenschappelijke kennis over het Amazonegebied. Zo schat de organisatie dat 80 procent van de soorten in het gebied nog ontdekt moet worden. ”Ondanks het feit dat het slechts 1 procent van het oppervlak van de aarde bedekt, wordt geschat dat 10 procent van alle bekende soorten op aarde er leven”, aldus het WNF, dat zich zorgen zegt te maken over de bescherming van het Amazonewoud (Bron Nu.nl, ANP, foto’s internet).

Lees ook:Eencellige vampiers uit prehistorie ontdekt…
Lees ook:Botten afkomstig van reusachtige kalkoen…
Lees ook:Mysterieuze gaten ontdekt in Siberië
Lees ook:Fossielen resten prehistorische zeeworm ontdekt…
Lees ook:Planetenjager ontdekt 32 exoplaneten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>