Een lucht vol met vliegende auto’s…

Een paar dagen geleden bezocht ik de tentoonstelling van Harry Potter. Compleet met vliegende auto. Ze zien er misschien niet zo uit als in de film, maar ze zijn wel al te koop, vliegende auto’s. Het bedrijf Pal-V uit Raamsdonkveer biedt hem aan.

Volgens de makers is de vliegende driewieler dé oplossing voor het fileprobleem. Opstijgen en landen doet de Pal-V vanaf airstrips, een minilandingsbaan die tussen de 90 en 200 meter lang moet zijn. In geval van nood kan het toestel ook landen op een terrein van dertig meter, vergelijkbaar met een tennisbaan. Doordat de rotorbladen ingeklapt kunnen worden kan het voertuig ook op de openbare weg rijden. Volgens internet zou Media Markt in Eindhoven  de eerste plek zijn waar je één exemplaar kunt kopen. Hij kost wel drie ton en toestemming om ermee te vliegen of te rijden is er nog niet. Pas eind 2018 komen ze echt op de markt.

Gelijk dwarrelen er allerlei gedachtes door mijn hoofd. Helaas is de realiteit net even anders. zo kun je, als de vliegende auto is gecertificeerd, niet zomaar ergens opstijgen of landen. In de gemiddelde woonwijk mag dat sowieso niet. Daarvoor moet je dan naar een lokaal vliegveldje of een grasveld. Bovendien heb je ontheffing van de burgemeester nodig en toestemming van de eigenaar van het grasveld. Er zijn nog meer beperkingen. Je mag wel over bebouwing vliegen, maar je moet genoeg hoogte houden en het is verstandig om zo min mogelijk boven bebouwing te vliegen. Waarschijnlijk krijg je in de toekomst een soort ‘snelwegen’ in de lucht. Spannend. Ik ben benieuwd hoe we er over tien jaar voor staan (bron en foto’s internet).

Lees ook:Vliegend met je auto het Kanaal over…
Lees ook:Weer documenten vrijgegeven over vliegende schotels…
Lees ook:Robot Stan zet je auto veilig weg…
Lees ook:Geen zwarte auto’s in de straten van Turkmenistan…
Lees ook:Vliegende objecten waargenomen op vliegveld bij New Delhi…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>