Fight of Gods in de ban in Maleisië…

Maleisië heeft de online spelwinkel ‘Steam Store’  vorige week landelijk geblokkeerd, nadat het 2D-vechtspel ‘Fight of Gods’ daar beschikbaar werd. Het spel wordt door de Maleisische Communications and Multimedia Commission, een onderdeel van de overheid, als godslasterlijk en ongevoelig beschouwd.

Volgens Kotaku konden gebruikers konden nog wel bij de spelletjes die ze eerder al gekocht hadden. Valve, de eigenaar van Steam, zegt het spel in Maleisië van de markt te halen. De blokkade is inmiddels weer opgeheven. In Fight of Gods vechten gebruikers met en tegen onder meer Jezus, Boeddha, Mozes, Zeus en Odin. Het spel is sinds 4 september te koop. “We zijn teleurgesteld dat de keuzevrijheid niet bij de bevolking gelaten wordt”, zegt PQube, de uitgever van het spel. Het bedrijf zegt echter wel dat het ‘alle regels en censuur van ieder land zal respecteren’.

Maleisië is een multicultureel land. Er leven veel verschillende nationaliteiten en dus zijn er ook verschillende geloven in Maleisië. Het geloof Maleisië speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Maleisiërs. Maleisië is een islamitisch land, maar het is één van de meest Westers-islamitische landen die je vindt, zeker in de grote steden. Ruim 60% van de bevolking is islamitisch terwijl het hindoeïsme al veel eerder geïntroduceerd was in Maleisië. Naast de islam en het hindoeïsme vindt je ook de goed ingewortelde Chinese religies. Op Borneo zijn de inheemse inwoners veelal overgestapt op het christendom. Naast de islam is zo’n 19 boeddhistisch en een kleine 10% christen (bron en foto’s internet).

Lees ook:Gebedssnoeren worden nog steeds gebruikt
Lees ook:Pokémon’s vangen op straat…
Lees ook:‘Gods hotline’ stond roodgloeiend
Lees ook:Krisjna Bhadrapada; waarbij de geboorte van Krishna wordt herdacht…
Lees ook:Studeerde Jezus in Engeland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>