Mindfulness Day; maak kennis met mindfulness…

Morgen, dinsdag 12 september, is het  ’Mindfulness Day’ (‘Mindfulness Dag’). Deze dag wordt sinds 2011 jaarlijks  op 12 september gehouden. Door heel Nederland worden er verschillende cursussen en activiteiten gehouden om de waarde en kracht van mindfulness onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Mindfulness is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Om toe te werken naar mindfulness doet men onder meer trainingen, meditatie en andere aandacht oefeningen. ‘Mindfulness Day’ is een initiatief van Wisdom Publications, een Amerikaanse uitgever op het gebied van boeddhistische boeken. Mindfulness is, zoals door sommigen wordt beweerd,  een manier van leven. Dit is voor de één makkelijker te realiseren dan voor de ander. Er zijn niet voor niets mindfulness cursussen om mindfulness te leren. Mindfulness zorgt ervoor dat je met je gedachten in het hier in en nu bent. Dat je aandacht is bij het moment en de activiteit waar je op dat moment mee bezig bent. Dit is erg belangrijk om stress te verminderen.

Lukt het je vaak niet je gedachten tot rust te krijgen? Heb je steeds het gevoel dat je zo veel moet? En dat er te weinig uit je vingers komt? Ga je ‘s morgens als je wakker wordt meteen een lijstje maken van wat er allemaal op het programma staat deze dag? En zo ja, wat is daar eigenlijk mis mee? Plannen is toch goed?Herkenbaar? Dan kun je  de  mindfulness-technieken en oefeningen  gebruiken om jezelf te resetten en meer rust in je leven te ervaren (bron en foto’s internet).

Lees ook:Bewuster leven met mindfulness
Lees ook:Mindfulness vergroot je bewustzijn
Lees ook:Meditatief wandelen met paragnost Chris Zoet
Lees ook:De effecten van mindfulnesstrainingen
Lees ook:Mindfulness: gedachten komen en gaan…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>