Herfstweer; op zoek naar kabouters…

Vanmorgen op mijn werk kwam ik een koffiemok van Rien Poortvliet tegen met ‘kabouters’ er op. Wat heb ik destijds van zijn tekeningen en verhalen genoten. Met dit winderige weer kan het best lekker zijn om te wandelen en in de bossen op zoek te gaan naar deze prachtige wezentjes.

De Kabouter vierde in 2016 zijn 40-jarig jubileum. Het boek ‘Leven en werken van de Kabouter’ is in 1976 gemaakt door de bekende illustrator Rien Poortvliet en tekstschrijver Wil Huygen. De tekeningen van Poortvliet en de tekst van Wil Huygen hebben meer dan  40 jaar na de eerste verschijning, nog niet aan kracht, humor en originaliteit ingeboet. Wereldwijd werden er meer dan 4 miljoen exemplaren van de kabouterboeken ‘Leven en werken’ van ‘De Kabouter en De oproep der Kabouters’ zijn verkocht? Deze boeken verschenen maar liefst in 21 verschillende talen.

Voor de  niet-kenners. In het boek  ‘Leven en werken van de Kabouter’  gaat het over het doen en laten van de kabouter in ons land. Hoe oud wordt de kabouter? Hoe woont de kabouter? Hoe wordt de rode puntmuts gemaakt? Welke andere interessante informatie over kabouters kun je in Leven en werken van de kabouter vinden? In dit boek gaat het over de geschiedenis, uitwendige verschijningsvorm, lichaamsbouw, skelet, spierstelsel, zintuigen, ziekten, veroudering, soorten, tijdberekening, voortplanting, woningbouw, huisvlijt, dagritme en de handelingen der Kabouters. Het mooie er aan is dat het boek(en) nog steeds kinderen in vervoering weet te brengen. Zelfs de grootste niet-gelover wordt  na het lezen van het boek aan het twijfelen gezet. Echt alles wat je over deze wezentjes wilt weten, komt aan bod. Dus laat het buiten, maar ik mijmer nog wel even verder.

Lees ook:Ik hoop ooit een kabouter tegen te komen
Lees ook:Langmuts is een..leuke boeken voor hooggevoelige kinderen…
Lees ook:Mengen de buitenaardsen zich nu al onder de mensen?
Lees ook:Kind wil haar slaapkamer niet in door magische tekening
Lees ook:Boeken speciaal voor nieuwetijdskinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>