Zijn wij mensen intelligent…

Wetenschappers van de University of Edinburgh en de Schotse Heriot-Watt University hebben een camera ontwikkeld die door het menselijk lichaam heen kan kijken. Het apparaat werd ontworpen om artsen te helpen bij het volgen van endoscopen tijdens interne onderzoeken (bron www.nu.nl).  Dat meldt de BBC.

Tot nu toe moesten artsen gebruikmaken bijvoorbeeld röntgenscans om de voortgang van de medische instrumenten door het lichaam te volgen. De camera kan licht in het lichaam detecteren, bijvoorbeeld het oplichtende puntje van een endoscoop. Uit eerste testen blijkt dat de camera door 20 centimeter aan weefsel heen kan kijken. De camera is in staat om individuele lichtdeeltjes te detecteren. Dat is nodig, omdat het licht van een endoscoop verspreid raakt als het door het lichaam heen gaat. Ook kan het apparaat meten hoe lang het licht erover doet om door het lichaam te bewegen. Aan de hand daarvan kan de camera berekenen waar de endoscoop zich precies bevindt.

Wij mensen hebben ontzettend veel dingen uitgevonden, kijk maar eens om je heen. Ik ‘zou graag willen weten hoe het kan dat wij zo slim en intelligent zijn om dingen uit te vinden. Er lopen allerlei wezens hier op aarde rond. Zijn wij echt de enige ‘diersoort’ die slim genoeg is om dingen te kunnen (op)bouwen? Welk slim ‘dier’ je ook neemt, geen enkel dier is zo slim en zo ver als de mens. Maar is dat werkelijk ook zo? Of  zijn we gewoon anders?  En hebben dieren, zoals ik zo mooi ergens lees,  verschillende soorten intelligentie die door onze fixatie op taal en technologie door ons ondergewaardeerd worden? Ik hoor het graag.

Lees ook:Eigenschappen van hooggevoelige mensen…
Lees ook:Patiënten terug om ‘vuile’ endoscoop
Lees ook:Mysterieuze zaken bij FOX…
Lees ook:Pas op voor alternatieve artsen!! Geschorste artsen behandelen toch
Lees ook:Lachen naar het drone’tje…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>