Zweetvoeten? Neem een robothond…

Op internet circuleert een verhaal met bij passend filmpje over een ‘robot’ die stinkvoeten opspeurt. In mijn oren klinkt dit vrij hilarisch, maar een Japans bedrijf brengt namelijk een robothond op de markt die kan detecteren of voeten stinken.

Hana-chan is een bewegende robotknuffel die van een geursensor is voorzien, meldt persbureau AFP Als de hond schone voeten ruikt, begint hij te kwispelen. Bij een lichte stank gaat hij blaffen en als de voetengeur bijzonder sterk is, dan valt hij zelfs om alsof hij flauwvalt. Het hondje, met een doorsnee van zo’n 15 centimeter, moet gênante situaties voorkomen. In Japan doen mensen normaal gesproken binnenshuis hun schoenen uit. De schattige robot moet mensen op minder kwetsende wijze kunnen vertellen dat hun voeten stinken, vertelt een van de ontwikkelaars van de robot aan AFP. De robothond gaat volgend jaar in de verkoop voor omgerekend 800 euro. In juli kwam in Japan ook al een apparaat op de markt dat kantoormedewerkers kan waarschuwen als ze stinken.

Heb je last van zweetvoeten, maar zie je een robothond niet zitten?  Neem dan een half kopje Listerine ( de blauwe versie) en een half kopje azijn. Doe dit in een teil en doe er een kopje warm water bij. Vervolgens moet je minimaal vijftien minuten met je voeten in het teiltje met deze ‘mix’ zitten.   Na afloop zou je probleem voor weken zijn opgelost. Niet alleen kom je van je zweetvoeten af, het zorgt er ook voor dat je dode huidcellen los komen te zitten. Met een stukje puimsteen goed schuren en je voeten kunnen er weer tegen.

Lees ook:Geen zin in een echt huisdier? Wees gerust Aibo is back…
Lees ook:Robots die ons leven makkelijker maken…
Lees ook:Robotje Pepper mishandeld door dronken man…
Lees ook:Robot in de bak…
Lees ook:Robot Kengoro kan ‘zweten’…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>