Quan Yin, meer dan alleen een moederfiguur…

Ik had nog nooit van haar gehoord; Quan (Kwan) Yin, de Chinese Godin van Mededogen (Genade).  Kwan Yin stelt de Goddelijke Moeder voor, net zoals Moeder Maria uit het christendom en de donkere godin Kali uit het hindoeïsme.

Als ik internet moet geloven, is zij voor velen een godin, maar ook een moederfiguur, vriend, gids en beschermer. Voor de filosofen vertegenwoordigt ze de goddelijke kracht van mededogen, die niet alleen de kosmos doordringt en alles in harmonie bijeenhoudt, maar die zich ook in allerlei vormen in deze wereld openbaart – soms door de spirituele aard van een enkeling, of van een reeks grote mannen en vrouwen. Onder de aanbidders zitten veel mensen die beweren de nabijheid van Kwan te voelen, anderen beweren haar zelfs te zien. Opvallend is dat ze steeds ‘bekender’’  in Nederland wordt. De komst van  de vele Chinezen naar Nederland heeft daar zeker aan bij gedragen. Ook is zij een bron van inspiratie en troost voor mensen die zich met spirituele zaken bezighouden.

Eeuwenlang heeft Kwan Yin het grote ideaal van het Mahayana Boedhisme samengevat in haar rol als bodhisattva (in het Chinees p’u-sa) letterlijk vertaald: ‘een wezen van bodhi ofwel verlichting’ die eigenlijk bestemd was om een boeddha te worden, maar de gelukzaligheid van het Nirwana heeft uitgesteld door de gelofte om alle kinderen van God te redden. Wanneer je anderen graag helpt en leeft in vrijheid, met waarheid en liefde, dan ben jij ook een middel waarmee de Goddelijke Moeder haar aanwezigheid aan de wereld kan laten zien. Omdat Kwan Yin een spiritueel wezen is, kan haar aanwezigheid worden gevoeld door middel van de vele mensen die zich wijden aan liefde en die de vrijheid van de menselijke ziel dienen. Ik heb mij laten inspireren door internet. Aanwijzingen of opmerkingen zijn dan ook meer dan welkom.

Lees ook:Het blijft een raadsel; leeft Esparza of niet…
Lees ook:Engelen bereiden ons voor op een nieuw tijdperk
Lees ook:Bevrijdingsdag is meer dan alleen stilstaan bij vrijheid
Lees ook:Meesterschap is het resultaat van eerdere meesterschappen…
Lees ook:Vrouw fotografeert buitenaards wezen Qatar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>