Levensechte skeletten en afgehakte lichaamsdelen…

Halloween is pas eind deze maand. Toch staat het huis van Jim van Dijk (25) al maanden vol met levensechte skeletten, afgehakte lichaamsdelen en zelfs een gorillahoofd. Jim volgt sinds kort zijn droom: griezelige decoraties maken.

Bezoekers moeten wel even wennen, als ze Jims schuur in Bosschenhoofd voor het eerst binnenlopen. “Soms willen ze meteen weer naar buiten. Dan zijn ze gechoqueerd. Logisch, want je ziet niet iedere dag een bebloede vogelverschrikker, een hoofd op sterk water of levensechte oogballen.’” De ontwerper is weken bezig met één decoratie. “Het is mijn grote passie. Ik wil dat mensen bang zijn. Ik wil ze choqueren”, glundert Jim. “Ze moeten het gewoon vies of eng vinden.”

Zelf walgt hij van de goedkope, plastic decoraties op de markt, vaak afkomstig uit China. “Dat is vaak gewoon troep. Ik wil dat Halloween groter wordt in Nederland. Daarom wilde ik dit verbeteren.” Toch zijn Jims creaties niet altijd duister. Hij bouwde jarenlang de meest vrolijke en kleurrijke carnavalswagens. Zelfs zijn zus moest eraan geloven. Jim maakte een mal van het hoofd van zijn zus. Een kopie zette hij op sterk water. Luguber? “Nee, ze vindt het niet erg. En nu draag ik haar altijd bij me”, lacht Jim.  Op dit moment is hij bezig met het maken van een levensechte krokodil. Hij maakt dit van een groot blok schuim. “Iedereen moet ervan kunnen schrikken.”  Hoewel de vraag naar zijn enge creaties toeneemt, vult hij er zijn jaar er nog niet mee. Het grootste deel van het jaar werkt hij voor pretparken, dierentuinen en bedrijven. Toch klopt zijn hart nog het snelst voor Halloween: “Ik wil nog veel vette en grote dingen maken. Ik ga hier nog lang mee door” (bron www.omroepbrabant.nl, foto’s Jim van Dijk en Raymond Merkx).

Lees ook:Ghana krijgt hoofd koning terug, het duurt effe maar dan heb je ook wat
Lees ook:Halloween; speciale Pokémon Go-editie..
Lees ook:Amsterdam Halloween Parade; de grootste Halloween Parade van Nederland…
Lees ook:Het is weer (bijna) Halloween vanavond…
Lees ook:Er stroomt nog steeds water op Mars…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>