Netflix komt met creepy serie genaamd ‘Dark’…

Netflix heeft het weer voor elkaar. Tenminste als ik diverse sites moet geloven. Ze hebben namelijk een nieuwe horror serie aangekondigd waarvan de trailer veelbelovend is: ‘Dark’. In de serie gaat het over een Duits dorp, waar kinderen op mysterieuze wijze verdwijnen, waarbij de datum waarop ze verdwijnen vreemder en belangrijker is dan de manier waarop.

“Een familiesaga met een bovennatuurlijke twist”, zo beschrijft Netflix  (zelf) de nieuwe serie. De verdwijning van twee jonge kinderen gooit een Duits dorpje helemaal overhoop. Er worden dubbele levens en gebroken relaties blootgelegd, met alle gevolgen van dien. In de tien afleveringen van telkens een uur, neemt het verhaal een bovennatuurlijke wending die de kijker terugvoert naar hetzelfde stadje in 1986.

Verwacht niet een doorsnee misdaadverhaal, maar denk eerder aan een creepy, meeslepende thriller.  Nu al worden links gelegd met ‘Twin Peaks’ en het immens populaire ‘Stranger Things’ en daar zijn makers Baran bo Odar en Jantje Friese heel blij mee. “Mensen die ‘Stranger Things’ hebben gezien, zullen ook ‘Dark’ willen zien. Dat is een fantastische kans voor ons. Blijf dus maar vergelijken.” Hoewel er zeker overeenkomsten zijn, kun je in de trailer ook zien dat ‘Dark’ een geheel eigen stijl heeft. Een stuk donkerder en ook wat meer volwassen. Op papier klinkt dit veelbelovend en de eerste trailer versterkt het gevoel dat dit wel eens een klapper kan gaan worden.

Lees ook:Netflix komt met podcastkanaal Stranger Things…
Lees ook:Ken je de serie ‘Stranger Things’ al…
Lees ook:Sense8; de hitsensatie uit Amerika…
Lees ook:Griezelen met het boek Kattenoog…
Lees ook:Chris Hemsworth kruipt opnieuw in zijn rol als George Kirk…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>