Boek over meervoudige chemische overgevoeligheid…

Over een kleine twee weken verschijnt het boek ‘Geur- en chemicaliënovergevoeligheid van Geerteke de Haas bij AnkhHermes. Het boek gaat over: MCS – Multiple Chemical sensitivity; een onbekende milieuziekte in opmars. MCS (Multiple Chemical Sensitivity) staat voor meervoudige chemische overgevoeligheid. Geerteke de Haas, auteur van ‘Geur- en chemicaliën overgevoeligheid’ lijdt aan deze ziekte. Het duurde 25 jaar voordat deze diagnose gesteld kon worden. In dit boek deelt ze haar ervaringen in tips. Het zal veel mensen met (onverklaarbare) allergieën de ogen openen!

MCS-patiënten reageren heel sterk op geringe concentraties alledaagse chemische stoffen. Denk hierbij aan plastic verpakkingsmateriaal, schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten). Ook de geur van bijvoorbeeld luchtverfrissers, parfums, tabaksrook en verf is voor MCS-patiënten ziekmakend. Hun symptomen zijn vaak erg heftig, omdat MCS een multi-systeemaandoening is. Dat wil zeggen dat ieder orgaan en ieder lichamelijk systeem uit balans kan raken onder invloed van een chemische stof. Dit heeft vaak tot gevolg, dat MCS-patiënten een geïsoleerd leven leiden en sociaal contact vaak lastig of zelfs onmogelijk is. In Japan, Canada en verschillende staten van Amerika is MCS al een officieel erkende ziekte.

Geerteke de Haas werd in 1973 ziek. Het duurde 25 jaar voordat de diagnose MCS gesteld kon worden. Zij is oprichter van de Nederlandse MCS-zelfhulpgroep en de Stichting MCS.  Wil je meer meer over haar boek weten? Kijk dan zeker even op de site: www.ankh-hermes.nl

Lees ook:Aangifte van verduistering patientendossier MST Enschede!!!!!
Lees ook:Alternatieve arts moet stoppen
Lees ook:Patiënten omstreden neuroloog Jansen-Steur gezocht
Lees ook:Anders kijken naar Alzheimer…
Lees ook:Intuïtie kan artsen helpen een vroege diagnose van kanker te stellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>