De bullet journal; meer dan alleen een notitieboekje…

De bullet journal is een manier om alles wat je opschrijft, kwijt te kunnen in een boekje. Al je to-do lists, inspiratielijsten, afspraken, alles kan in een boek. Netjes en georganiseerd. Daardoor kan je alles makkelijk terug vinden!  Op internet zijn er diverse sites waar je ‘deze boekjes’ kunt bestellen.

De basis voor een bullet journal is doorgaans een leeg notitieboek met ‘dotted’ papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, diagrammen en statistieken en tekeningen… dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Natuurlijk, dat denk ik tenminste, kun je er ook zelf één maken. Zover ik begrijp begin je met een indexpagina. Waarom? Omdat je hiermee alles kunt terugvinden. Je moet het zien als een ‘inhoudsopgave’. Vervolgens maak je een maandoverzicht. Schrijf de nummers van de maand en de eerste letter van de dag op. Vanaf nu kun je er belangrijke afspraken neerzetten en heb je alles overzichtelijk op een rij. Hou ruimte over, bijvoorbeeld aan de rechterkant van dit overzicht, waar je dingen kunt noteren die belangrijk  zijn. Nu begint het pas echt. Je kunt namelijk gaan opschrijven, per dag, wat je gaat, wilt of moet doen. Zet eventueel een sterretje voor belangrijke zaken. Na een maand kun je terugkijken of alles volgens plan is verlopen of waar je nog aandacht aan wilt of moet besteden. Je kunt er ook telefoonnummers, codes en andere dingen inzetten die belangrijk voor je zijn. Zo heb je alles bij de hand. Bedenk zelf wat je er in kwijt wilt.  Zet in de inhoudspagina waar je het lijstje hebt geplaatst. Belangrijk is dat je de pagina’s nummert om makkelijker je ‘lijstje’ terug te vinden. Ben benieuwd wie er met deze boekjes werkt (bron en foto’s internet).

Lees ook:Zoek je antwoord in een orakelboek
Lees ook:Maak eens een schoonmaak in je hoofd
Lees ook:“Ik wil in beweging komen”
Lees ook:Tip van deze week
Lees ook:Een edelsteen kan je helpen je doel te bereiken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>