Hoe ga jij verkleed met Halloween…

Het lijkt haast wel of er meer te doen is ‘rondom’ Halloween dan andere jaren. Zo zijn de kostuums dit jaar vaak in opspraak. Eén goed voorbeeld is het ‘Anne Frank kostuum, maar ook over het kostuum geïnspireerd op Oscar ‘Blade Runner’ Pistorius zijn veel mensen niet te spreken.

Pistorius vermoordde in 2013 zijn vriendin Reeva Steenkamp. Het kostuum wordt aangeprezen als de ‘blade gunner’. Bij de advertentie wordt trots vermeld dat de outfit waarschijnlijk ‘controverse’ zal opleveren. Ook met de sexy outfit  ‘Eleven’ uit de serie Stranger Things gaan de makers (volgens sommigen) te ver. In de categorie ‘ongepaste’ kostuums horen ook de ludiek bedoelde verkleedpartijen als misdadiger. Pablo Escobar staat recent weer in de belangstelling door hitserie Narcos. Hij werd in de jaren 70 en 80 één van de rijkste mensen ter wereld met de handel in cocaïne. Daarnaast stond hij ook bekend als ‘narcoterrorist’ vanwege grootschalige moordpartijen, aanslagen en verdwijningen. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor honderden, zo niet duizenden doden in Colombia.

Een vader die eigenhandig zijn zoontje als één van de beruchtste criminelen ooit had verkleed, zorgde twee jaar geleden nog wereldwijd voor ophef. Hoewel een filmpje van het jongetje als ‘Pablo’ enorm schattig was, wezen veel mensen erop dat het kostuum enorm ongepast was. “Als je dit oké vindt, dan weet je niets van wie Pablo Escobar was, de terroristische activiteiten van de man en het nog steeds voortdurende effect ervan op de Latijns-Amerikaanse wereld”, schreef iemand. Hoe ga jij verkleed met Halloween? (bron AD, foto’s internet).

Lees ook:Ik vind Halloween een supertof feest
Lees ook:Het is weer (bijna) Halloween vanavond…
Lees ook:Amsterdam Halloween Parade; de grootste Halloween Parade van Nederland…
Lees ook:Halloween mondt uit in dorpsvete…
Lees ook:Halloween mogelijk een Keltisch feest…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe ga jij verkleed met Halloween…

 1. Joris

  Eigenlijk best raar dat je wel als Pablo Escobar verkleed kan, maar niet als Osama Bin laden.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Hahaha dat vind ik ook hoor. Zou allebei moeten kunnen als je het zo bekijkt….Hoewel Osama natuurlijk veel ‘gevoeliger’ ligt bij veel mensen…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>