Skeletten gevonden bij spookhuis Shetlandeilanden…

Bij het beruchtste spookhuis op de Shetlandeilanden werden onlangs twee menselijke skeletten uit de 13e of 14e eeuw gevonden. De vondst bevestigt vermoedens dat het huis, dat dateert uit de 18e eeuw, bovenop een begraafplaats is gebouwd.

De eigenaar van de oude woning, die het vorig jaar kocht, wil het huis gaan opknappen. Vooraf moest er eerst archeologisch onderzoek worden verricht. Er waren in eerste instantie geen aanwijzingen voor een kerkhof, maar daar kwam snel verandering in toen de skeletten werden ontdekt. Archeoloog Val Turner zei dat er hoogstwaarschijnlijk nog meer menselijke resten zullen worden gevonden, mogelijk zelfs recht onder het huis.

“Het huis lijkt zich bovenop een begraafplaats te bevinden,” zei hij. “Vandaar dat het de reputatie heeft dat het er spookt.” Volgens lokale bewoners waren er geesten rond op de plek waar het huis staat, waaronder een dame gekleed in zijde, een dienstmeisje dat onzichtbare stappen zet en de geest van een hond. Turner merkte op dat er waarschijnlijk nog meer onontdekte graven zijn te vinden op de Shetlandeilanden. Jamie Hatch uit Lerwick bracht afgelopen jaar op een avond een bezoek aan de plek. “Het was pikkedonker en ik kreeg zeker een spookachtig gevoel,” zei hij (Shetland News, NineforNews, foto’s internet).

Lees ook:Oude botten gevonden onder de Markt in de Delft
Lees ook:Spookhuis Skyrne Castle, Ierland
Lees ook:Het griezelt onder de stad Parijs…
Lees ook:Troostende geestverschijning: echt of nep?
Lees ook:Reuzen bestaan. Reusachtige skeletten uit de Amazone onderzocht…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>