De bijzondere band tussen mens en dier…

De intense band tussen mens en dier blijft boeiend. Soms duiken er op internet prachtige verhalen op zoals hieronder. Wie heeft zo’n mooie ervaring van dichtbij meegemaakt?

De Italiaanse Maria Margherita Lochi adopteerde heel haar leven zwerfdieren. Eén van de meest bijzondere gevallen was Ciccio, een Duitse herder die ze in een veld nabij haar woonplaats San Donaci had gevonden. Sinds de adoptie waren de twee onafscheidelijk. Zo ging de 7-jarige hond elke dag samen met Maria naar de kerk. De priester liet hem daar naast Maria zitten tijdens de kerkdienst.

Helaas sloeg het noodlot toe. Maria kwam te overlijden en Ciccio bleef alleen achter. Tijdens de begrafenisdienst volgde hij haar kist en de rouwdragers de kerk in. Hij leek het verlies aan de ene kant te beseffen, maar aan de andere kant lukte het de hond maar niet om Maria los te laten. Zo bleef hij nog altijd naar de kerk gaan, hopende dat Maria op één of andere manier toch weer zou verschijnen. Zodra de bel luidde voor de kerkdienst ging Ciccio naar de kerk. De hond werd daarna door het hele dorp verzorgd, maar er was helaas niets te doen aan zijn gebroken hart. Hij stierf in februari 2013 in zijn slaap, slechts een paar maanden nadat Maria hem had verlaten (bron filmpje van de dag, foto’s internet).

 

Lees ook:Meimaand…Mariamaand…
Lees ook:Feestdag voor de Heilige Maria Magdalena…
Lees ook:Het feest van Maria Koningin…
Lees ook:Lourdes, 150 jaar. Wie is de Heilige Bernadette?
Lees ook:8 december; de dag van de ‘onbevlekte ontvangenis’…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>