Schapen die gezichten herkennen…

Schapen zijn in staat om voor hen onbekende personen aan de hand van foto’s te leren herkennen. Ze kunnen gezichten van elkaar onderscheiden met bijna menselijke precisie, stellen Britse onderzoekers (bon nu.nl).

Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge hebben in hun onderzoek naar de voor mensen erfelijke hersenaandoening de ziekte van Huntington, onderzocht in hoeverre schapen in staat zijn onbekenden aan de hand van foto’s te leren kennen. Ze schreven er een rapport over in het wetenschappelijk tijdschrift Royal Open Science. In het kader van de studie kregen acht schapen (Ovis aries) portretfoto’s van vier beroemdheden voorgeschoteld, van wie veel fotomateriaal beschikbaar was: actrice Emma Watson, acteur Jake Gyllenhaal, de Britse tv-presentator Fiona Bruce en de voormalig Amerikaanse president Barack Obama. Er werd gekozen voor beroemdheden om er zeker van te zijn dat de schapen ze nog nooit hadden gezien.

Steeds vaker komen we er achter dat dieren veel meer in hun mars hebben dan wij eigenlijk vermoeden. We zijn dus niet slimmer, we zijn anders. Kijk maar eens om je heen. Misschien heb je een huisdier. Jouw lieve kat, hond of hamster heeft namelijk een eigen manier van communiceren om aan jou te laten zien  wat zij gedaan willen hebben. De dierenwereld is dus veel complexer dan we denken.

Lees ook:Gaan we verhuizen naar Mars?
Lees ook:Op zoek naar astronauten ruimtereis Mars…
Lees ook:Boek over de band met je huisdier…
Lees ook:Gedrogeerde kangoeroes maken graancirkels, hilarisch
Lees ook:NASA is op zoek naar marsmannetjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>