Mysterieus ondergronds netwerk van rivieren en gangen…

Het vermoeden bestaat dat onder de mysterieuze Mayapiramides in Mexico een ondergronds netwerk van rivieren en gangen verscholen ligt. Volgens legendes kan dit netwerk toegang verschaffen tot verborgen kamers in de raadselachtige bouwwerken. Na ruim 50 jaar gaat een team archeologen nu het ondergrondse netwerk verkennen (bron Ninefornews).

 “Er werd nog nooit een onderzoek op deze schaal uitgevoerd,” zei Guillermo de Anda van het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis. “Maar we zijn er zeker van dat we deze vindplaats nu beter zullen begrijpen, op een manier die vroeger niet mogelijk was,” vervolgde hij. Voor de oorspronkelijke bewoners van deze heilige grond, de Maya’s, waren de ondergrondse rivieren, waterputten en tunnels heilig, aldus De Anda.

  “Ze vormden drempels die hen toegang tot de goden konden verschaffen,” zei hij. Ze deden alles om de bewoners van de geestenwereld tevreden te stellen. Duikers gaan onder meer afdalen in de mysterieuze waterputten in een poging geheime toegangspoorten tot het hart van de Piramide van Kukulcan of El Castillo te ontdekken. Het team heeft al enkele grotten ontdekt, waarin onder andere een gebeeldhouwde figuur van een vrouw lag. “We hopen dat de tunnels en gangen onder de Mayapiramides zullen leiden naar de waterput onder El Castillo”, aldus James Brady van de California State University, Los Angeles. De onderzoekers hopen genoeg informatie te verzamelen om een volledig 3D-model te maken van alle Maya-bouwwerken in Chichen Itza, zowel boven als onder de grond.

Lees ook:Dwalen tussen doodskoppen…
Lees ook:Langste grottenstelsel ter wereld ontdekt….
Lees ook:Netwerk: Kloonexpert Panayiotis Zavos: briljant medicus of monster?
Lees ook:Begraven onder de stad van Napels…
Lees ook:Mysterieuze gaten ontdekt in Siberië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>