Unieke stenen figuren gevonden…

Vorige maand hebben Russische archeologen hoog in de Himalaya twee archeologische complexen met unieke stenen figuren gevonden. De complexen blijken te zijn gebouwd door een nog onbekende beschaving. Ze dateren uit de middeleeuwen, zegt het onderzoeksteam onder leiding van archeologe Natalia Polosmak.

“Er zijn twee rituele complexen ver en hoog in de bergen ontdekt op plekken die allesbehalve makkelijk te bereiken zijn,” zei Vyacheslav Molodin van de Russische Academie van Wetenschappen. De beelden, waaronder zo’n 200 stenen ruiters, zijn in dezelfde stijl gemaakt en rijkelijk versierd. Toch is ieder beeld uniek. In de buurt van de heiligdommen hebben archeologen ook waterbronnen en andere stenen bouwwerken ontdekt, die gerelateerd zouden zijn aan religieuze complexen.

“Het is onduidelijk welke beschaving hierachter zit,” zei Molodin. “Het moet een bevolking zijn geweest die plotseling is verschenen in de Himalaya, zich heeft gevestigd in afgelegen gebieden en deze sporen heeft achtergelaten.” Molodin sprak van een verrassende en fantastische vondst. “Je zou denken dat we alles al weten over India, maar dit is voor het eerst dat de wetenschappelijke gemeenschap hier kennis van neemt.” “De vondst laat zien dat we nog niet alles weten over de planeet,” zei hij tegen persbureau RIA Novosti. Het team van Polosmak is al drie jaar in India (bron en foto’s internet).

Lees ook:Nieuwe Stonehenge ontdekt…
Lees ook:Mysterieuze steen gevonden in Bosnië…
Lees ook:Gegraveerde stenen met een eigen verhaal…
Lees ook:Eeuwenoude tempel ontdekt in Israël…
Lees ook:Mysterieuze lange muur in Jordanië…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>