Geen zin in een echt huisdier? Wees gerust Aibo is back…

Voor alle mensen die geen echte huisdier kunnen of willen hebben: AIBO is terug. Na meer dan tien jaar heeft Sony besloten om zijn iconische robothond een nieuw leven te geven. Inzet is dat de robothond een emotionele band kan vormen met leden van het gezin en hen liefde, genegenheid en plezier kan bieden.

De robothond kan zich langs 22 assen te bewegen. Voor de ogen is gebruik gemaakt van OLED panelen om een verscheidenheid aan uitdrukkingen te tonen die emotie versterken. De levensduur van de batterij wordt geschat op ongeveer twee uur, met een laadtijd van drie uur. Het baasje leren kennen, machine learning Sony zegt dat Aibo haar gedrag kan aanpassen. De hond leert wat het baasje gelukkig maakt en raakt geleidelijk steeds meer gewend aan de omgevingen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van diepgaande leertechnologie om de geluiden en beelden te analyseren die via Aibo’s reeks sensoren binnenkomen, en wordt via de cloud gebruik gemaakt om te leren van de ervaringen van andere Aibo’s.

 Er is een app genaamd My Aibo die gebruikt wordt om instellingen te openen, foto’s van de camera van de hond te bekijken en extra “trucs” uit een winkel te downloaden. Aibo heeft nu ook een abonnement nodig (ong. 25 Euro per maand). Dit biedt ook de mogelijkheid voor Wi-Fi en LTE (mobiele) verbinding. De nieuwe Aibo is beschikbaar voor pre-order in Japan en zal worden verkocht vanaf januari 2018. Het robothond gaat ongeveer $1.700, – kosten. Over verkoop buiten Japan is nog niet bekend.

Lees ook:Nieuwe robothonden op de markt…
Lees ook:Een robot als speelmaatje voor je hond…
Lees ook:Zweetvoeten? Neem een robothond…
Lees ook:Honden kunnen specifieke gebeurtenissen onthouden…
Lees ook:Veel meer dan alleen een Chow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>