Matatabi stokjes voor onder de kerstboom…

Er lopen veel mensen rond die van katten houden. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat zij doen om hun diertjes ‘tevreden’ te houden en waar ze hun viervoeters mee verwennen (verrassen). Wie geeft zijn of haar kat wel eens een Matatabi stokje? En wat is het effect ervan?

Eén Matatabi stokje, de ene kat is er dol op, de ander kijkt er niet naar om. De takjes zijn bedoelt om mee te spelen of om op te kauwen. Matatabi wordt doorgaans gebruikt als rustgevend middel voor katten en biedt rust en afleiding.

Stress bij katten kan zich op verschillende manieren uiten:

- Agressiviteit
- Onzindelijkheid
- Vernielzucht (krabben aan meubels)
- Veel miauwen
- Zichzelf veel likken of haren uittrekken (haarballen !!)
- Diarree, overgeven of andere lichamelijke klachten

Maar ook katten die last hebben van irritatie, frustratie en lusteloosheid kunnen baat hebben bij Matatabi.  Een takje biedt afleiding en rust in stressvolle situaties zoals tijdens een reis of verhuizing, na gezinsuitbreiding of opname in pension of bij de dierenarts. Tenminste als ik de vele websites moet geloven. De stokjes komen van de Matatabiboom uit Azië en is familie van de kiwiboom. Katten vinden ze lekker en er zit een stof in die ze helpt ontspannen. Dit komt door de alkaloïden die erin zitten, zij beïnvloeden de zenuwprikkeling in de hersenen. Ontspannen katten en kitten hebben vaak minder interesse dan de katten die onder spanning staan.  Katten die deze stokjes krijgen, gaan ermee spelen, eraan ruiken en bijten. Daarbij gaan ze ook rollen, ook op de plek waar de Matatabi gelegen heeft.  Matatabi is erg leuk kattenspeelgoed en 100% natuurlijk. Vooral dat laatste spreekt mij erg aan. Dus misschien een leuk cadeautje voor met Kerst (bron en foto’s internet).

Lees ook:Het meisje met de zwavelstokjes…
Lees ook:Geniet van Maan van de Roos…
Lees ook:Mijn huisdier is mijn soulmate
Lees ook:Mediteren aan de hand van cd’s
Lees ook:Het is weer vrijdag de dertiende…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>