Je eigen dood in scene zetten…

Waylon, die Nederland vertegenwoordigt op het komende Eurovisie Songfestival, is groot fan van Michael Jackson. “Ik ben met deze muzikale held opgegroeid. Voor het eerst was ik doodsbang voor een videoclip. Ik scheet echt in mijn broek toen ik ‘Thriller zag” (bron Telegaaf).

Waylon behoort tot de groep mensen die denkt dat Michael Jackson mogelijk nog leeft. “MJ heeft zo’n grote invloed gehad op de muziek van toen dat het nu nog hoorbaar is. Hij is zelfs nog zo sterk aanwezig in de muziek en er zijn zo veel mysteries niet opgelost rondom zijn dood, dat ik betwijfel of hij wel echt dood is.” Van Michael Jackson wordt, net als van Elvis en Tupac, door een groot aantal fans geloofd dat hij nog in leven is en met een geënsceneerde dood de roem ontvlucht is.

Je eigen dood in scène zetten is een aloude traditie. De meeste mensen hebben daar zo een reden voor. Vaak lees je dat iemand zijn/haar levensverzekering wil verzilveren of er vandoor wil gaan met een geheime liefde. Cijfers om hoeveel mensen het zou gaan, zijn er niet. Wel is bekend dat een hoop mensen een poging hebben gedaan waarbij het niet is gelukt. Er is zelfs een boek vanuit gebracht met de naam: ‘Playing Dead: A Journey Trough the Wold of Death Fraud’, waarin de verhalen van deze mensen zijn vastgelegd. Het idee verspreiden dat je dood bent, is geen overtreding van de wet, lees ik ergens, maar de meeste stappen die nodig zijn om het goed te doen zijn wel verboden. Bij Michael heb ik nooit het idee gehad dat hij niet dood zou zijn, maar wie zal het zeggen.

Lees ook:Doodsoorzaak Michael Jackson bekend
Lees ook:‘Michael Jackson leeft nog!’
Lees ook:Hoezo het getal 7? Michael Jackson had er een betekenis voor en hoe!
Lees ook:Stelling: Is Michael Jackson vermoord of???
Lees ook:Michael Jackson was zenuwinzinking nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>