Kunstgebit Charles Manson naar museum…

Een kunstgebit van de vorige week overleden Amerikaanse sekteleider Charles Manson (83), die 45 jaar achter de tralies zat voor het aanzetten tot een aantal gruwelijke moorden, wordt binnenkort tentoongesteld in een griezelmuseum in Las Vegas. Het gaat om valse tanden die in 2010 van Manson werden gestolen toen hij in de gevangenis stond te douchen.

Kort na de diefstal van het gebit werd de gedetineerde man die de tanden van Manson had gestolen vrijgelaten. Hij schreef de sekteleider vervolgens een brief met daarbij een foto van de tanden. Manson zou hem vervolgens hebben gesmeekt het kunstgebit zo snel mogelijk terug te sturen naar de gevangenis.  De dief, die behalve de tanden ook nog een ‘duivelse’ halsketting (gemaakt van toiletpapier en stukjes ondergoed) van Manson had afgepakt, vertikte dat. Vervolgens zou de gedetineerde sekteleider de foto van het gebit hebben gesigneerd met hakenkruisjes op een paar tanden. Ook dat kiekje wordt, samen met het gebit, de ketting en andere dingen die Manson achter de tralies in elkaar knutselde, overgebracht naar het museum, zo meldt de Amerikaanse site TMZ.

Sekteleider Charles Manson zette zijn volgelingen in de jaren 60 aanzette tot een aantal geruchtmakende moorden in Californië. De charismatische Manson, van wie het met een swastika getatoeëerde gezicht veelvuldig opduikt binnen de Amerikaanse hippie- en popcultuur, was aanvankelijk een randcrimineel die sinds zijn jeugd regelmatig in de gevangenis verbleef. In de jaren 60 verzamelde hij een schare overwegend jonge vrouwelijke volgelingen die bekendstond als de Manson Family. De sekteleider, wiens naam sindsdien symbool staat voor onuitsprekelijk kwaad en waanzin, droeg in augustus 1969 een aantal van zijn volgers op de bewoners en gasten van een huis in de Hollywood Hills om te brengen. De bloederige moorden die hem, naast overmatig drugsgebruik, zouden zijn ingegeven door het Beatlesnummer Helter Skelter, schokten de wereld en bezorgden Manson zijn twijfelachtige faam (bron AD, foto’s internet).

Lees ook:Je zoekt je vader en hoort….. Charles Manson is je vader. Oef
Lees ook:Wie is Charles Manson? Sekteleider? Geniale Gek?
Lees ook:De moorden van Charles Manson. Ghosthunters
Lees ook:Charles Manson toen en nu
Lees ook:Neanderthalers en tandenstokers…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>