Eeuwenoude tempel ontdekt in Israël…

Archeologen hebben in Israël onder een militair terrein een 2200 jaar oud gebouw ontdekt. Ze gaan er vanuit dat het om een tempel of paleis uit het zogenoemde herodiaanse tijdperk gaat. Het ontdekte gebouw meet 40 bij 45 meter (bron Nu.nl).

De dynastie van de herodianen bestond van de eerste eeuw voor Christus tot aan het einde van de eerste eeuw na Christus in het Joodse land. Van oorsprong ging het in deze dynastie om een koninklijk geslacht dat al in de vijfde of zesde eeuw voor Christus vanuit Jordanië naar Israël trok. De opgraving vond plaats in de buurt van Jeruzalem. De archeologen troffen onder meer twee stenen altaren aan. Eén ervan was met de figuur van een stier versierd. Vondsten uit dat tijdperk zijn bijzonder schaars, zeggen de archeologen. Het gebouw werd ontdekt door drones die met camera’s het gebied af zochten. Op de beelden ontdekten de archeologen structuren die de aanwezigheid van bebouwing verrieden.

Archeologen willen weten hoe mensen vroeger leefden en hoe ‘hun maatschappij’ in elkaar zat. Ze willen het liefst (ook) weten wat mensen van toen dachten. Als er behalve materiële resten ook geschreven bronnen zijn, is dat natuurlijk gemakkelijker dan als ze alleen maar voorwerpen kunnen bestuderen. Archeologen nemen aan dat achter iedere menselijke handeling een bepaalde bedoeling steekt. Ze hopen dat die bedoeling zal blijken uit de dingen die ze vinden en bestuderen. Daarbij gaan ze ervan uit dat de mensen vroeger min of meer hetzelfde dachten als mensen die tegenwoordig leven. Anders zouden ze helemaal niets kunnen zeggen over hun vondsten en zou het vaak geen zin hebben. Uiteindelijk wil de archeoloog een verhaal kunnen vertellen over het leven van vroeger (bron en foto’s internet).

Lees ook:Religieus leven in voormalige Azteekse hoofdstad…
Lees ook:Bewijs van tijdreizen mogelijk gevonden…
Lees ook:Mooie vondsten in Minya blootgelegd…
Lees ook:3.500 jaar oude mummie gevonden…
Lees ook:Archeologen vinden restanten van De Stad van de Apengod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>