3.500 jaar oude mummie gevonden…

Ik blijf het interessant vinden hoeveel mummies er worden gevonden en wat wij van hem kunnen leren. Zo hebben archeologen in Egypte een meer dan 3.500 jaar oude mummie gevonden in één van de twee graftombes, die worden onderzocht (bron Nu.nl).

De tombes stammen waarschijnlijk uit de achttiende dynastie van het oude Egypte, meldden de Egyptische autoriteiten volgens de BBC.  Dat is een periode van 1550 tot 1292 voor Christus. De tombes werden zo’n twintig jaar geleden al gevonden door een Duitse archeoloog, maar nu voor het eerst uitgegraven. “Het is echt een uitzonderlijke dag”, zei minister van Oudheden, Khaled al-Anani.

Het is niet duidelijk van wie het stoffelijk overschot is. De naam Djehuty Mes staat gegraveerd op  één van de muren in de tombe. Een andere mogelijkheid is Maati. Zijn naam staat ook genoteerd in de tombe, net als die van zijn vrouw, Mehi. De tombes bevinden zich in de buurt van Luxor, vlakbij de tempel van Hatsjepsoet en de Vallei der Koningen. Verder werden beeldjes, houten maskers en kleurrijke muurschilderingen gevonden. Mogelijk vinden de archeologen nog meer in de andere tombe, want die is nog niet volledig uitgegraven.

Lees ook:Megalithische tombes ontdekt in Polen…
Lees ook:4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…
Lees ook:Begraafplaats met zeventien mummies ontdekt…
Lees ook:Goud; het wondermiddel om ziekte te verlichten…
Lees ook:Archeologen ontdekken ingang van Cleopatra’s mausoleum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>