Groot nieuws rond planeetjager Kepler…

NASA komt binnenkort met groot nieuws  rond planeetjager Kepler, die volgens het ruimteagentschap een doorbraak heeft bereikt. De ruimtetelescoop wordt ingezet door de NASA om te speuren naar andere ‘aardes’, waarvan op sommige leven kan bestaan.

Er is verder nog maar heel weinig bekend over de aankondiging, die hoogstwaarschijnlijk betrekking zal hebben op exoplaneten. De ruimtevaartorganisatie zei dat de ontdekking is gedaan met behulp van de kunstmatige intelligentie van Google, die wordt gebruikt om de gegevens die de telescoop doorstuurt te analyseren. NASA hoopt levensvatbare planeten op die manier sneller te ontdekken.

De Kepler-telescoop is gelanceerd in 2009, toen er nog maar weinig exoplaneten waren ontdekt. Inmiddels weten we dat ze rond de meeste sterren draaien.De missie werd in 2012 afgerond, maar Kepler bleef actief. In 2014 begon de telescoop opnieuw naar exoplaneten te speuren en andere kosmische fenomenen te onderzoeken. Omdat de telescoop zo ongelooflijk veel gegevens doorstuurt hebben wetenschappers moeite om de interessante planeten eruit te pikken. Kunstmatige intelligentie moet daarbij gaan helpen. Eerder dit jaar kwam NASA met groot nieuws over een zonnestelsel dat veel overeenkomsten vertoont met het onze. Rond de ster TRAPPIST-1 bleken zeven exoplaneten te draaien waarvan zeker drie leven kunnen herbergen (bron Independent en NineforNews).

Lees ook:Mogelijk binnen 5 jaar Aliens ontdekt
Lees ook:Is er (buitenaards)leven op…
Lees ook:Planetenjager ontdekt 32 exoplaneten
Lees ook:KI en de invloed op de wereld…
Lees ook:Robbert van den Broeke voelt aanwezigheid Eisenhouwer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>