Hoe denken jullie over buitenaards leven…

Onderzoeksbureau Motivaction vond het tijd om eens te polsen hoe de mensheid nu echt denkt over buitenaards leven. Het wereldwijde Glocalities-onderzoek laat zien dat 61 procent van de mensheid gelooft in het bestaan van een vorm van leven op andere planeten en dat 47 procent gelooft in het bestaan van intelligente buitenaardse beschavingen in het heelal.

Van de 47 procent die gelooft dat er intelligente buitenaardse beschavingen zijn, zegt 60 procent dat mensen moeten proberen contact te zoeken met deze beschavingen. 21 procent zegt dat we dat niet moeten doen en 19 procent zegt het niet te weten. Toch blijken Nederlanders sceptisch in vergelijking met andere landen. Wereldwijd scoren we het laagst op het geloof in buitenaards leven. 43 procent gelooft in het bestaan van een vorm van leven op andere planeten (26 procent sluit dat uit en 31 procent zegt het niet te weten) en 28 procent gelooft in het bestaan van intelligente buitenaardse beschavingen (43 procent sluit dit uit en 29 procent zegt het niet te weten).

Het volledige onderzoek werd gehouden onder 26.492 mensen uit 24 landen. Martijn Lampert, onderzoeksdirecteur van Glocalities, licht zijn onderzoek toe in een persbericht: “Mensen die geloven in het bestaan van intelligente buitenaardse beschavingen zijn wereldwijd geen marginale minderheid, maar vormen een groot en onderscheidend segment van onconventionele en anti-autoritaire denkers met een passie voor wetenschap, technologie, cultuur, politiek en kunst.” Hoe staan jullie tegenover aliens? En heeft van jullie wel eens een alien gezien? (bron AD, foto’s internet).

Lees ook:Vrouwen geloven in leven na de dood
Lees ook:Volgens 1 op de 7 mensen is het einde van de wereld nabij
Lees ook:Er leven wel degelijk aliens onder ons…
Lees ook:Niet verstandig om contact te leggen met aliens…
Lees ook:Aliens kunnen ons nog veel leren.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>