Barnsteen en teken; een bijzondere combinatie…

Teken, de notoire parasieten die gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen, verpesten het leven van dieren al veel langer dan er mensen rondlopen op aarde. Zelfs dinosaurussen hadden al last van de bloedzuigende spinnetjes.

Wetenschappers hebben in het blad Nature Communications een aantal teken beschreven, waaronder een tot dusver onbekende soort die naar de beroemde vampier Dracula is vernoemd. De beestjes zijn ontdekt in stukken barnsteen uit Myanmar. Ze dateren van 99 miljoen jaar geleden. In één fossiel houdt een teek een veertje vast. Die is vermoedelijk van een gevederde dino uit het Krijt-tijdperk (145 tot 66 miljoen jaar geleden). Een exemplaar van de Deinocroton draculi (Verschrikkelijke Draculateek) zat zo vol met bloed dat zij acht keer zo groot was als een hongerig zusje. Met de ontdekking wordt Jurassic Park overigens nog geen werkelijkheid. Reproduceren van dinosaurussen, zoals in de film, met behulp van DNA uit dinobloed in prehistorische muggen zit er voorlopig niet in. “Het lijkt erop dat de moderne technieken niet in staat zijn DNA, of in elk geval voldoende goed bewaard DNA, te halen uit organismen in barnsteen. DNA blijft daarin geen miljoenen jaren intact”, reageerde paleontoloog Ricardo Pérez-de la Fuente (bron NU.nl, ANP).

Barnsteen of amber is een krachtige reinigende die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf en gevoel van eigenwaarde. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit. Fysiek kan barnsteen helpen bij klachten van de maag, darmen, lever, milt, nieren, keel en galblaas. Het vermindert gewrichtsklachten, versterkt het immuunsysteem en de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Het werkt pijnstillend en verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen. Barnsteen heeft een positieve werking op de spijsvertering, insectenbeten, auto immuunziektes, gastritis, de ziekte van Lyme en kan ondersteunen bij een burn-out. Bij dieren werkt barnsteen goed tegen teken en vlooien (bron www.spiritualgarden.nl, foto’s internet).

Lees ook:Bloemknoppen uit de tijd van dinosaurussen ontdekt…
Lees ook:Draag eens een dinosaurusbot om je nek
Lees ook:Barnsteen; de ‘steen’ waarvan je vanzelf blij wordt…
Lees ook:Resten van dinosaurussoort ontdekt…
Lees ook:Ratten lachen met hun oren…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>