Winters weer en Dakloze Jezus zogen voor onrust…

Het winterse weer van de afgelopen week heeft heel wat losgemaakt. Zo heeft  het kunstwerk Dakloze Jezus,van de Canadese kunstenaar Timothy Schmalz, in Brugge even voor paniek gezorgd. De bronzen Christusfiguur voor de Magdalenakerk sneeuwde onder en leek daardoor sprekend op een in zijn slaap doodgevroren zwerver. Een voorbijganger zag het tafereel en stapte bezorgd op de politie af.

”Onze politiemensen weten dat het beeld er ligt, maar er staan nog andere banken voor de kerk’’, reageerde een woordvoerder tegen nieuwssite VTM. Om er zeker van te zijn dat er niet werkelijk een aan de koude bezweken dakloze lag, schoten de twee agenten ‘te hulp’. Een korte blik op de onderkoelde gestalte leerde dat het toch om het werk van Schmalz’ ging “Het beeld staat er nog maar net, dus heel wat Bruggelingen kennen het nog niet’’, verklaart de Brugse politie

Die verwarring is precies wat maker Schmalz voor ogen had. “Ik hoop dat mensen in eerste instantie denken: ‘Daar ligt een dakloze’, en zich pas daarna realiseren dat het een beeld is en daarna dat het om Jezus gaat’, zei de Canadees eerder in een interview met CNN. Om verdere paniek te voorkomen, hangt Brugge de metalen Jezus binnenkort een bordje met tekst en uitleg om. Geen overbodige luxe, want behalve aan de gaten in ’s mans voeten is niet te zien dat het om Christus gaat. De dienstdoende agenten konden achteraf wel lachen om het voorval.

Ook elders in de wereld zijn ondergesneeuwde beelden reden tot bezorgdheid. Een beeld van een zittende vrouw, genaamd The Lady in the Park, in het Britse Newcastle-under-Lyme, was voor een voorbijgangster aanleiding om een ambulance te bellen. Het beeld zit er al sinds tijden maar de hulpverleners namen het zekere voor het onzekere en rukten toch uit. ,”Het belletje was goed bedoeld, jammer genoeg heeft ze niet even gecheckt of het een beeld was”, zegt een woordvoerder tegen ITV News (bron en foto’s AD).

Lees ook:‘Klopgeest’ en een ‘leviterende hond’ zorgen voor onrust…
Lees ook:‘Duivel achter misbruikschandaal kerk’
Lees ook:Vermiste kat laat van zich horen…
Lees ook:Rokende en drinkende Jezus veroorzaakt ophef
Lees ook:Politie ondervraagt look-a-like Maddie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>