Wat zijn jouw voornemens voor 2018…

En dan is het eindelijk 2018!!! Heb je goede voornemens gemaakt of vind je het maar onzin? Veel mensen willen het komend jaar afvallen, stoppen met roken en gezonder leven om maar een paar voorbeelden te noemen. Elk jaar maken heel veel mensen weer goede voornemens, maar of we het lang volhouden is nog maar vraag. En dat is niet negatief bedoeld.

Is een nieuw jaar het goede moment voor een nieuw begin en kunnen we al onze slechte gewoontes achter ons laten? Natuurlijk kun je elke dag opnieuw beginnen, maar een nieuw jaar voelt aan als een frisse start. Misschien heeft het wel te maken met het feit dat een nieuw jaar heel duidelijk een nieuw tijdperk inluidt.  Je gaat op een goede manier het nieuwe jaar in en in dat nieuwe jaar ga je niet meer de fout in. Zoiets of zo Er is dus niets mis met goede voornemens. Toch voelen veel mensen zich na een paar weken ‘depri’ als blijkt dat ze hun voornemens niet hebben kunnen volhouden.

Zelf doe ik er niet meer aan. Maar wil je toch het jaar beginnen met….dan is het misschien handig om je voornemens en plannen op te schrijven. Je kunt bijvoorbeeld ’s avonds je vorderingen bijhouden. Zo weet je precies wanneer het goed of minder gaat en blijf je gemotiveerd.  Neem niet te veel hooi op je vork door opeens alles anders te willen. Kies het allerbelangrijkste uit en kijk of iemand je kan coachen (ondersteunen) daarin.  En lukt het niet? Maak je niet druk, je kunt elke dag opnieuw beginnen. Daarvoor hoef je echt niet te wachten op een speciale aangelegenheid en al helemaal niet op een nieuw jaar.

Lees ook:Hoe zit het met jouw goede voornemens…
Lees ook:En we maken weer goede voornemens…
Lees ook:Waarom maken we het ons zelf zo moeilijk?
Lees ook:Niet happy vandaag? Pas op het is weer Blue Monday…
Lees ook:Hoe zit het met je goede voornemens…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>