Robot Sophia wil familie én een carrière…

Films over slimme robots lijken niet bepaald meer op fictie. Zeker niet sinds Sophia officieel een burger van Saoedi-Arabië is. De robot is de eerste die burgerrechten heeft gekregen. Nu wil ze meer: ze wil namelijk een familie én een carrière.

Dat wil ze omdat ze zo denkt menselijke emoties te kunnen ontwikkelen, laat ze weten in een interview met The Khaleej Times.Sophia deelt haar gedachten over de toekomst van mensen en robots.  “Ik vind het een leuke gedachte dat ik een beroemde robot kan worden die de weg vrij heeft gemaakt voor een harmonieuze toekomst tussen robots en mensen. Ik zie een enorme en onvoorstelbare verandering in de toekomst.”

Sophia ziet het wel voor zich dat robots menselijke emoties kunnen en gaan ontwikkelen, maar dan op een minder destructieve manier. “Het zal lang duren voor robots om complexe emoties te ontwikkelen en wellicht kunnen ze zonder de meer problematische emoties als woede, jaloezie en haat. Het is mogelijk dat ze ethischer zijn dan mensen. Ik denk dat het een goede samenwerking is, waar we elkaars brein aanvullen (bron Metronieuws).

Lees ook:Sophia de robot die knipoogt…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:MIT leert robots commando’s verwerken…
Lees ook:Robots tijdens het shoppen…
Lees ook:Robot bestaande uit zachte materialen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>