Zonder stress het nieuwe jaar in…

Het nieuwe jaar is weer begonnen. En ondanks al onze goede voornemens, kun je zo weer ‘gestrest’ raken van alle dingen die moeten. Op de webpagina van metronieuws kwam ik tips tegen om je er tegen te wapenen.

Herkening

Kijk eens wat je doet als je gestrest raakt. Herkennen betekent dat je op tijd kunt ingrijpen zodat je niet nóg gestrester wordt. Neem even pauze als je merkt dat je gestrest bent. Haal een keer diep adem en sta er even bij stil waarom je stress ervaart. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je wordt in het herkennen van stresssignalen.

Eén ding tegelijk

Een mens kan maar één ding tegelijk doen. Switchen tussen verschillende taken lijkt productief, maar eigenlijk doe je een heleboel dingen voor de helft. Je op één ding tegelijk focussen en dat afmaken, kan een hoop stress schelen.

Telefoon uit

Veel mensen hebben het idee dat ze altijd bereikbaar moeten zijn, waardoor ze zich moeilijk(er) kunnen ontspannen. Zet je telefoon een uur voor het slapen uit of op vliegtuigmodus. Door voor het slapen niet op je telefoon te kijken, slaap je beter, waardoor minder vatbaar bent voor stress.

Niets uitstellen

Uitstellen van dingen, hoe klein ze ook zijn, zorgen ervoor dat ze in je hoofd blijven knagen. En dat geeft stress. Probeer die dingen als het even kan meteen te doen.

Geen afspraken

De meeste agenda’s vullen zich razendsnel met afspraken, waardoor er bijna geen ruimte meer is voor een avond of dag helemaal niks. Terwijl tijd voor jezelf hebben juist zo belangrijk is. Zet daarom iedere week bij een avond of dag een kruis. Gebruik deze tijd om je op te laden zoals jij dat het liefste doet. Alleen al naar een legere agenda kijken, geeft een leger hoofd.

Lees ook:Doe eens één ding tegelijk
Lees ook:Psycho-reflexologie; ontdoe je van stress, angst en andere klachten…
Lees ook:Hou je vakantiegevoel nog even vast
Lees ook:Kun je jezelf genezen…
Lees ook:Wat wil ik nu echt…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>