Pater Titus Brandsma verrichtte ‘wonder’…

Priester Michael Driscoll (76) uit Florida is er heilig van overtuigd: hij genas van uitgezaaide huidkanker dankzij de hulp van pater Titus Brandsma (1881-1942). De Nederlandse Karmeliet werd in 1985 zalig verklaard door de toenmalige paus. Door dit nieuwe ‘wonder’ kan Brandsma heilig worden verklaard (bron AD).

De inmiddels gepensioneerde Driscoll, bij wie in 2004 melanoom stadium IV werd vastgesteld, zegt tijdens zijn ziekte dagelijks gebeden te hebben tot Titus Brandsma. Daarbij hield hij volgens media uit de Sunshine State telkens een relikwie van zijn ‘held’ tegen de plek op zijn hoofd en nek waar de kwaadaardige kankercellen zaten. ,,Het gaat om een stukje zwarte stof van de habijt van Brandsma”, bevestigt woordvoerster Dianne Laubert van het bisdom Palm Beach tegenover deze krant. De relikwie zit goed ingepakt in een soort fotolijstje dat bevestigd is aan een goudkleurige mengeling van een kandelaar en kruisbeeld.

Artsen verwijderden uit Driscolls rechter voorhoofd uiteindelijk een melanoom die was uitgezaaid naar zijn nek, 84 lymfeklieren en een speekselklier. Na de operatie werd hij 35 dagen bestraald. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse Academie voor Dermatologie is het overlevingspercentage bij patiënten met stadium IV-melanoom 15 tot 20 procent na vijf jaar en slechts 10 tot 15 procent na tien jaar. De site kanker.nl is pessimistischer. ‘Bij patiënten met melanoom stadium IV is ruim 30 procent na 1 jaar en minder dan 20 procent na 3 jaar nog in leven.’

Lees ook:Bij volle bewustzijn na doodverklaring…
Lees ook:Pas op voor alternatieve artsen!! Geschorste artsen behandelen toch
Lees ook:Hoe ervaar je het hiernamaals…
Lees ook:Patiënten wijzen op blunders in dossier
Lees ook:1700 doden door medische missers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>