Telepathisch contact met planten…

De Russische kunstenares Anastasia Loginova zegt telepathisch contact met planten te hebben en hun reactie aan te kunnen voelen. Ze brengt woorden over aan de planten en voelt vervolgens hoe zij daarop reageren. Geregeld leest ze voor aan planten in haar tuin. “Planten geven signalen af, net als mensen,” zei ze tegen het AD “Er is een hoop non-verbale communicatie, zowel tussen mensen als tussen mens en plant.”

Afgelopen jaar las Anastasia voor aan planten in de botanische tuin van Leiden als onderdeel van een onderzoek om te zien hoe planten communiceren, bewegen en reageren. Projectleider Joke ’t Hart zei dat het programma bedoeld was om mensen met andere ogen naar planten te laten kijken.“Ze kunnen communiceren en reageren op verschillende manieren op externe prikkels,” zei ze. “Er is veel te weinig kennis bij mensen over planten.”

“We moeten alle planten ook als geheel zien,” voegde ze toe. “Samen kunnen ze bijzondere dingen.” De telegraafplant reageert bijvoorbeeld op geluid en lijkt bij bepaalde tonen te dansen, aldus ’t Hart. En andere planten lijken te kunnen tellen. Aanstaande zondag gaat Anastasia voorlezen aan 10.000 kilo witte kool, meldt het Parool. “Ze onderzoekt of planten net zo worden geraakt door taal als mensen,” zei de programmacoördinator. Anastasia studeert aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is geboren op Cuba, opgegroeid op Cyprus en in het bezit van een Russisch paspoort (bron NineforNews).

Lees ook:Planten zijn meer dan alleen decoratie!!!!!
Lees ook:Partij voor planten, super spiritueel of 1 april grap?
Lees ook:Plant eens een sinaasappelboom in je tuin
Lees ook:Planten voor een positief effect…
Lees ook:Planten zijn cognitief en intelligent…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>