Lucifer; een kat uit duizenden…

Mensen die ziek zijn, vinden vaak een beetje aandacht wel fijn. Zeker als ze een arts moet bezoeken, kan ondersteuning daarin zeer op prijs worden gesteld. Het team van de dierenkliniek Fang Clinic uit Perm in Rusland heeft een zeer speciale medewerker in dienst die ‘lijdende patiënten’ ondersteunt. Het is de zwarte kat Lucifer!

Lucifer weet namelijk precies wat het is om ziek en doodsbang te zijn. Het diertje leed aan ernstige verwondingen aan de wervelkolom. Hierdoor heeft hij verlamde achterpoten. Verlamming beperkt Lucifer echter niet om bij de pakken neer te zitten. Kort na zijn operaties begon hij met werken in de kliniek waar hij op zoek ging  naar andere zieke en veeleisende dieren.  Toen Lucifer een droevige en lijdende hond zag, ging hij naast hem zitten en begon te spinnen om hem te kalmeren. Voor het zieke dier  was dit een teken dat hij niet langer bang hoefde te zijn.  Lucifer is meer dan alleen behulpzaam … Hij ziet het als zijn taak om andere dieren te troosten! Bovendien geeft hij ook bloed aan katten die het nodig hebben. Medewerkers van de ‘Fang Clinic’ zijn dan ook maar wat blij met de hulp van Lucifer.

Ook tussen mens en kat is er vaak sprake van een hechte band. Onderzoek toont aan dat de sociale functie die katten vervullen nuttig is voor mensen. Het houden van katten bevordert onder meer de ontwikkeling van kinderen, de gezondheid en sociale contacten tussen mensen onderling. Katten kunnen een ziek mens veel pillen besparen. Mensen die bang zijn om gevoelens te tonen,  deze niet verwerken en wegstoppen, hebben deze angst niet tegenover een kat. In geval van een depressie of neurose heeft menige kat al bewezen dat hij uitstekend geschikt is om de therapie te ondersteunen. Ook op kinderen hebben katten een rustgevend effect (bron en foto’s internet).

Lees ook:De zuivere lichtkracht van Lucifer…
Lees ook:Mijn kat ziet geesten…
Lees ook:Een zwarte kat is niet voor de poes
Lees ook:Huisdieren hebben een helende werking…
Lees ook:Mijn kat ziet dingen die ik niet zie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>