Wat dacht je van een mechanische bartender…

Een robot die kaas maakt, een pijpgrijprobot, een boot die autonoom een raceparcours met obstakels kan afleggen, een rozenplukrobot, een hostrobot die samenwerkt met een mechanische bartender, een robotbal en een kroboot, een robot die eendenkroos verwijdert uit sloten. Deze acht robots zijn op donderdag 18 januari te zien tijdens de demodag van de minor Robotica van de TU Delft.

De demodag is het jaarlijks terugkerende hoogtepunt van de minor Robotica van de technische universiteit, een educatief programma waarin studententeams van verschillende studierichtingen vijf maanden lang werken aan een robot. Dit jaar werkten acht verschillende teams aan een robot. Tijdens de demodag op 18 januari presenteren de teams de resultaten van hun inspanningen.

De studententeams maken de robots in opdracht van een klant, bijvoorbeeld een bedrijf of een ziekenhuis. In een aantal gevallen lossen de robots ook een probleem op. Zo is de ‘Kroboot’ voortgekomen uit een opdracht van het Hoogheemraadschap Delfland om het kroos in de wateren van Delfland op te ruimen.  Bij de TU Delft is een minor een samenhangend vakkenpakket waarmee studenten zich, naast hun hoofdstudierichting, kunnen verdiepen en verbreden. Het doel van de minor Robotica is om studenten te leren om, in opdracht van een klant en in een complexe, multidisciplinaire omgeving, aan een robot te werken. De ‘Kroboot’ is voortgekomen uit een opdracht van het Hoogheemraadschap Delfland om het kroos in de wateren van Delfland op te ruimen. Het Science Centre Delft staat aan de Mijnbouwstraat 120. Aanvang 15.00 uur (bron www.computable.nl, foto’s internet).

Lees ook:Robot bestaande uit zachte materialen…
Lees ook:Robots die kunnen springen…
Lees ook:Robots die ons leven makkelijker maken…
Lees ook:Bibliotheek en robots; een mooie combinatie…
Lees ook:De liefde tussen mens en robot…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>