Heb jij wel eens een moodboard gemaakt…

Om mij heen zijn mensen bezig met het maken van een ‘moodboard’ over hunzelf.  Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wens tastbaarder wordt. Kortom je verzamelt allerlei afbeeldingen en teksten die de sfeer en inhoud van het doel dat je wilt bereiken, weergeven. Van al die afbeeldingen en teksten maak je een collage.

Een moodboard geeft je dus inzicht in jezelf en welke kant je op wilt gaan. Doorgaans hoeft een moodboard niet groter dan een A3 te zijn. Mag natuurlijk wel. Voor het maken van een een moodboard ga je op zoek naar plaatjes, teksten of misschien zelfs andere materialen. Alles mag, als het maar tot je verbeelding spreekt. Er zijn geen regels. Volg gewoon je gevoel. Eigenlijk is het een beetje het ouderwetse knip- en plakwerk. Er zijn zelfs (ook) mensen die dit liever digitaal doen.  Je hoeft de afbeeldingen enz…niet netjes te rangschikken. Gewoon opplakken. Doe wat goed voor jou voelt. Uiteindelijk ontstaat er toch wel één geheel.

Het kan best zo zijn dat je het niet in één keer af hebt (krijgt). Dat geeft helemaal niets. Je kunt de uitgeknipte afbeeldingen bewaren voor later of (op een andere dag) verder op zoek gaan naar dingen die beter bij je passen. Soms moet je gewoon maar beginnen en zien waar je uitkomt. Waarschijnlijk komen vanzelf wel de juiste beelden  en/of afbeeldingen bovendrijven. Ze zeggen weleens: ‘van uitstel komt afstel’.  Doe er geen maanden over. Zeker als je je wens binnen een bepaalde periode hoopt te realiseren. Heb jij weleens een moodboard gemaakt en wat was jouw ervaring?

Lees ook:Stuur je verzoek door naar het universum
Lees ook:Tip van deze week
Lees ook:Een edelsteen kan je helpen je doel te bereiken…
Lees ook:Online consulten worden steeds belangrijker
Lees ook:Elfjarige jongen heeft de gave om lichamen van binnen te bekijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>