Wat zijn therians…

Van de week was ik aan het wachten voor een sollicitatiegesprek en las ik een artikel over ‘therians’. Ik moet zeggen ik had er nog nooit over gehoord.

Wat zijn therians?  Therians zijn mensen die zich identificeren met een dier. Ze voelen zich niet menselijk, eerder dierlijk. Vaak zeggen therians dat ze de ziel van een dier hebben, een ziel dat in het verkeerde (menselijke) lichaam zit. Hun dier wordt ook wel hun theriotype of kintype genoemd. Vaak uit het innerlijke dier zich door middel van bepaalde gedragingen. Zoals bijvoorbeeld grommen, blazen, huilen als een wolf, enz. Het dier waarmee therians zich identificeren kan alles zijn, elk (uitgestorven) dier op aarde. Dus slangen, wolven, leeuwen, maar dus ook dodo’s en zelfs dinosaurussen! Zolang het maar een aards dier is/was.

De meeste therians hebben een zoogdier als kintype. Wat minder vaak voorkomt zijn de zogenaamde polytherians. Dit zijn therians met meerdere kintypes, deze combinaties kunnen eveneens alle vormen aannemen. Bijvoorbeeld wolf/leeuw of kat/muis, hoe vreemd het ook klinkt. Bij sommige mensen blijft het echter niet bij één of twéé kintypes, sommigen hebben er zelfs drie of meer. Je snapt dat dit soms erg verwarrend voor deze polytherians kan zijn. Ook heb je nog nonshifting therians, dit zijn therians die zich wel als een dier voelen, maar niet kunnen shiften. Als laatste zijn er de contherians, dit is het tegenovergestelde van de nonshifters. Contherians zijn eigenlijk permanent in hun ‘dierlijke staat.’  Ooit hebben een paar therians een symbool gecreëerd voor therianthropy. Het symbool is een samenstelling van de Griekse letters Theta en Delta. Ondanks dat het symbool erg beroemd is, is het niet universeel geaccepteerd (bron www.theriansinholland.jouwweb.nl) .

 

Lees ook:“Hij wil laten dat hij weer even bij ons is”
Lees ook:Wolven zijn vriendelijk, sociaal en intelligent
Lees ook:Dieren hebben wel degelijk een ziel…
Lees ook:Het is weer Dierendag…
Lees ook:Een varkentje als huisdier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>