Zullen we ooit mensen (kunnen) klonen…

Chinese wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd apen te klonen met dezelfde techniek als waarmee twee decennia geleden het schaap Dolly ter wereld kwam. Het zou de deur kunnen openen naar het klonen van mensen.

De wetenschappers creëerden twee identieke langstaart ‘makaken’ die acht en zes weken geleden ter wereld kwamen. Ze heten Zhong Zhong en Hua Hua. Het is voor het eerst dat een primaat uit een niet-embryonale cel wordt gekloond.  Bij de zogenoemde SCNT-techniek wordt de kern van een cel in een eitje geplant waarvan de kern is verwijderd. De wetenschappers denken dat zij hiermee belangrijk werk hebben geleverd voor medisch onderzoek. Ook het klonen van mensen komt volgens hen dichterbij. “Mensen zijn primaten. Voor het klonen van primaten inclusief mensen zijn technische barrières geslecht”, aldus een van de leidende wetenschappers, Muming Poo.

Het klonen van apen is gelukt op basis van hele jonge cellen van de foetus. Een volwassen cel heeft nog geen levende kloon opgeleverd. Dat betekent dat het klonen van een volwassen mens niet zo waarschijnlijk is en een foetus  ga je niet klonen, aldus wetenschappers. China is enthousiast en Chinese wetenschappers willen dan ook op termijn grote hoeveelheden genetisch identieke apen klonen. Of er meer (en andere) gekloonde dieren volgen, is nog maar de vraag. Zo zijn er in Saoedi Arabië kamelen gekloond om te laten deelnemen aan wedstrijden.  In Nederland zijn er begin jaren 90 in Nederland koeien gekloond. Met de techniek kun je in principe alle dieren klonen, maar het is een kwestie van behoefte. Tot nu toe hangt daar wel een prijskaartje aan. Hoe staan jullie tegenover het klonen van mensen? (bron en foto’s internet).

Lees ook:Hebben we onze skills van de apen…
Lees ook:“Dieren hebben waarschijnlijk ook spirituele ervaringen”
Lees ook:Chinese dieren voorspellen aardbevingen…
Lees ook:Een varkentje als huisdier
Lees ook:Forever young; de eerste stappen zijn gezet…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>