Burcht Houska; gebouwd aan de poort naar de hel…

Burcht Houska in Tsjechië heeft een groot gat in de grond (afgrond). Volgens velen is dit ‘de poort naar de hel’. Houska werd destijds (strategisch) gebouwd zodat demonische wezens niet eruit konden klauteren.  In het verleden konden  gevangen gratie krijgen als zij bereid waren om zich aan een touw in het gat te laten zaken om vervolgens verslag uit te brengen van wat ze zagen.

Zo is er het verhaal van de  eerste gevangene die werd neergelaten.  Al na enkele seconden begon hij te krijsen. Toen hij omhoog werd getrokken, leek hij 30 jaar ouder te zijn geworden. Zijn haar was wit en zijn gezicht was bedekt met rimpels. Maar er zijn meer verhalen. Ook zouden er diverse malen half-dierlijke/half-menselijke wezens uit deze put zijn gekropen. Er wordt beweerd dat onder deze burcht een ondergronds gangenstelsel  ligt (loopt) waar de lichamen van niet-menselijke wezens kunnen worden gevonden. Het kasteel werd destijds gebouwd zonder water en zonder keuken. De reden daarvoor was dat het kasteel  niet als woning of toevluchtsoord gebouwd zijn, maar enkel om de poort naar de hel af te sluiten.  Het kasteel werd in 1999 geopend voor publiek. Zover ik weet, is het mogelijk om er te overnachten. Hou er dan wel rekening mee dat je (mogelijk) oog in oog komt te staan met de geest van een gezichtloze monnik die het burg bewaakt.

Burcht Houska werd naar alle waarschijnlijkheid gebouwd in opdracht van de heren van Dubá, en rond 1590 verbouwd tot een renaissancistisch kasteel. De hel is nog steeds duidelijk aanwezig. Tijdens de rondleiding kunt je hem inzien. Sinds 2014 is de hel ‘beweeglijk’ (bron en foto’s internet).

Lees ook:Trouwen in het kasteel van Dracula
Lees ook:Breng de nacht door op een ‘spooklocatie’
Lees ook:Wat is het geheim van chateau Miranda…
Lees ook:Huizen er geesten op kasteel Doornenburg?
Lees ook:Spookhuis filmpje, Kasteel Staveren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>