Neem je huisdier mee aan boord…

In de loop der jaren is er veel onderzoek geweest tussen de mens-dier relatie. We zijn onze (huis) dieren steeds meer gaan zien als een persoonlijkheid of als een lid van de familie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat  we onze wensen en gedachte op onze dieren projecteren.

Er is veel over geschreven. Zo lees ik ergens dat mensen ervan overtuigd zijn te weten wat hun huisdier wil en voelt, terwijl dit eigenlijk een projectie is van hun eigen wensen, normen en waarden, op het dier.  Ze bespeuren een ziel in hun hond of kat en dat maakt het dat wij de dieren als mensachtig gaan zien. Zelf geloof ik zeker dat er een heel hechte band tussen mens en dier kan zijn. Sommigen gaan daar wel ver in. Zo heeft United Airlines een vrouwelijke passagier, die een enorme pauw met de naam ‘Dexter’ mee wilde nemen aan boord voor ‘emotionele steun’, de toegang tot het toestel ontzegd. De vrouw, die van New Jersey naar Los Angeles wilde vliegen, had een extra stoel gekocht voor haar opvallende reisgenoot, zo meldt BBC (bron Nu.nl).

Toch weigerde de luchtvaartmaatschappij het dier de toegang tot het vliegtuig. De afmetingen en het gewicht zouden niet in overeenstemming zijn met de regels voor het meenemen van dieren, zo stelde United Airlines. Luchtvaartmaatschappijen krijgen de afgelopen jaren steeds vaker het verzoek van reizigers om dieren mee aan boord te mogen nemen die een therapeutische werking zouden hebben. Regelmatig leidt dit tot confrontaties als de dieren uiteindelijk niet aan boord mogen. US Airways haalde in 2014 de media toen een vrouw met haar geluksvarken Hobie een toestel moest verlaten. Het dier was wel toegelaten, maar de crew besloot het varken toch weg te sturen nadat hij voor het opstijgen al was gaan krijsen en poepen in het vliegtuig.

Lees ook:Vermiste vliegtuig MH370 gevonden…
Lees ook:Het bestuderen van paranormale fenomenen…
Lees ook:Boek over de band met je huisdier…
Lees ook:Time slips; “We weten niet wat tijd is…”
Lees ook:“Hij wil laten dat hij weer even bij ons is”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>