4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…

Archeologen hebben vlakbij de piramides van Caïro een 4.400 jaar oude tombe ontdekt. Dat heeft het Egyptische ministerie van Oudheden bekendgemaakt. De graftombe was volgens het ministerie van een hoge officier in de vijfde dynastie van Egypte genaamd Hetpet.

Hetpet was een vrouwelijke officier die volgens de archeoloog nog een tombe heeft bij de piramides van Gizeh. Volgens de archeoloog die de ontdekking heeft gedaan, zijn er in de grafkamer verschillende afbeeldingen te zien. Zo is er een jagerstafereel op de muren getekend en zijn er beelden gemaakt van een aapje dat fruit plukt en danst. Apen werden in die tijd regelmatig als huisdieren gehouden in Egypte.

Het bekendste graf (tombe) is die van Toetanchamon. Hij ligt in het ‘Dal der Koningen’. Dat dal was een plaats waar heel veel farao’s en belangrijke Egyptenaren lagen die in het Nieuwe Rijk leefden. Er bevinden zich een dikke zestig graftombes, waarvan er 25 van koningen zijn en de overige (relatief eenvoudige) van hoge hoffunctionarissen. Rond 1323 vóór het begin van de jaartelling blies in het oude Egypte farao Toetanchamon zijn laatste adem uit. Toetanchamon was nog maar 19 jaar oud toen hij overleed.  Eén van zijn opvolgers heeft geprobeerd om de naam van Toetanchamon uit de geschiedenis te wissen, maar dat is niet gelukt. Toetanchamon is nog altijd wereldwijd bekend. Niet door zijn belangrijke daden tijdens zijn tienjarige regeerperiode, de faam van Toetanchamon ontstond vooral na zijn dood. Zoals alle belangrijke mensen in het oude Egypte werd deze farao na zijn dood niet zomaar begraven of gecremeerd. Hij werd gemummificeerd en met een heleboel grafgiften die hem in het hiernamaals moesten helpen in een ondergronds graf geplaatst. Het graf van Toetanchamon was naar verhouding aan de kleine kant voor zo’n belangrijke persoon. Mogelijk omdat er geen rekening gehouden werd met de mogelijkheid dat de farao op 19-jarige leeftijd al zou sterven (bron en foto’s internet).

Lees ook:Vermeende geheime kamers in graf Toetanchamon bewust verzwegen…
Lees ook:Geheime ruimte ontdekt graftombe Toetanchamon…
Lees ook:Nader onderzoek nieuwe ruimtes graftombe…
Lees ook:Toetanchamon stierf aan malaria
Lees ook:3.500 jaar oude mummie gevonden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>