Wat staan we nog allemaal te wachten…

De eerste vijf weken van het nieuwe jaar zitten er al weer op. Toch nog even een terugblik en daarmee ook een kijkje in  de ‘toekomst’. Het komende jaar gaat namelijk een buitengewoon moeilijk jaar worden, als we de paragnosten mogen geloven (bron AD).

Van der Heide schetste begin januari  een apocalyptisch beeld. Zo wordt het Twitter-account van Trump opgeheven, gaat de senaat beslissen dat Trump eigenlijk met niemand meer mag praten en dreigen verschillende Amerikaanse staten zich af te splitsen waardoor het steeds meer gaat lijken ‘op de Amerikaanse Burgeroorlog’. Ook de wereldvrede is er niet best aan toe. Hij hangt zelfs aan ‘een eng, flinterdun zijden draadje’ volgens Van der Heide. Om het doemscenario te voltooien, zakt ook het  Verenigd Europa volgens de paragnost ‘langzaam in elkaar’. Thomas Woolthuis werkt vooral met kernwoorden. Voor 2018  zijn dat: ‘Koningshuis in rouw’, ‘intolerantie’, ‘vreemdelingenhaat’, ‘kabinetscrisis’, ‘dierenmishandeling in oosten van het land’, zelfmoord bekende Nederlander’ en ‘Paus ziek’.

Volgens Pepijn van Erp van Stichting Skepsis is er nog nooit wetenschappelijk bewijs geleverd dat paranormale gaven bestaan.  “Sterker nog, er zijn paragnosten geweest die zo overtuigd zijn van hun kunsten, dat ze zich hebben laten testen. In al die testen hebben ze gefaald. Als je de kennis van paragnosten wat beter controleert, zie je dat ze gewoon willekeurige opmerkingen maken. Iedereen kan dat, het zijn gewoon verzinsels.” Van Erp stelt vast dat de aantrekkingskracht van paragnosten deels zit in onze behoefte aan zekerheid.  “Mensen hebben behoeftes, hoop en wensen. En als iemand anders die wens voor ze uitspreekt, dan geeft dat mensen net iets meer zekerheid. Dat zie je ook bij mensen die claimen dat ze contact maken met overleden familieleden. Je kunt natuurlijk zelf ook een verhaal bedenken over wat een overledene nog tegen je wil zeggen, maar als je dat in iemand anders woorden hoort, dan heb je misschien niet het gevoel dat je het zelf bij elkaar verzint en lijkt het op de een of andere manier objectiever. We willen het ook graag geloven.”

Lees ook:Tijdreizen in nabije toekomst mogelijk…
Lees ook:Paragnosten over 2010 het is bijna zover (tromgeroffel)
Lees ook:Voorspelling 2010: Afrikaans land wordt wereldkampioen!
Lees ook:Wat staat ons te wachten in 2018…
Lees ook:Lieke van Lexmond heeft haar twijfels over Char

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>