Lekker huilen bij een knappe tranenman…

Er zijn veel artikelen geschreven over ‘als je niet lekker in je vel zit’. Op Metronieuws (site) kwam ik daar wel een heel leuk artikel over tegen. Zit je er ook even helemaal doorheen en wil je het liefst gewoon keihard janken met een oogverblindend hete vent? In Japan kan dat! Je betaalt voor een ‘handsome man’ en huilen maar, dat schrijft National Geographic.

Huilen is goed. Het is een emotionele uitlaatklep en kan bijvoorbeeld stress verlichten. Ondernemer Hiroki Terai heeft de voordelen van huilen maar al te goed door en maakte er zijn business van. Hij is de oprichter van de Ikemeso Takkyubin, letterlijk ‘tranenkoeriers’. Een groepsbijeenkomst waar mensen aan het huilen worden gemaakt terwijl een zogenaamde ‘knappe tranenman’ hun tranen wegveegt. Het ritueel wordt rui-katsu genoemd, oftewel ‘tranen zoeken’. Je gaat op zoek naar jouw tranen om een potje flink te janken en opgelucht de deur uit te wandelen. In veel landen heerst een taboe op het uiten van emoties als angst, woede en verdriet. Uit een internationale studie naar huilen onder volwassenen blijkt zelfs dat Japanners dit het minst snel zouden doen. Wellicht niet geheel verrassend: Amerikaanse volwassenen zouden het makkelijkst huilen.

In principe richtte Terai zijn service op voor vrouwen die in scheiding liggen. Japanse mannen werken veel, vaak wel veertien uur per dag, ook in het weekend. Vrouwen die dat zat zijn, leken baat te hebben bij de therapie. Maar al snel vond de zakenman uit dat eigenlijk iedereen voordeel kan halen uit het unieke concept. Mannen en vrouwen, gescheiden of niet. Het gaat om de opluchting die ieder mens voelt na een flinke huilbui. Waarom huilen bij een knappe man en niet gewoon bij een psychiater? Volgens Terai helpt het om in de aanwezigheid van een aantrekkelijk persoon te zijn. Mensen gedragen zich anders als er iemand in de ruimte is tot wie ze zich aangetrokken voelen. Je hebt over het algemeen meer emoties, je hartslag gaat omhoog, je ademhaling verandert… hierdoor zou huilen makkelijker gaan. Na de sessie zouden alle vrouwen ontzettend opgelucht en supervrolijk zijn. De Japanse zakenman zou zelf ook ieder weekend eventjes huilen met een knappe man, gewoon om zich op te laden voor de volgende werkweek (foto’s internet) .

Lees ook:Mannen zijn net zo zweverig als vrouwen
Lees ook:Gezien bij het Zesde Zintuig de moord op Gert Nijkamp
Lees ook:Paranormaal is abnormaal
Lees ook:Hongaarse vrouwen met water begoten…
Lees ook:Doet spiritualiteit de gezondheid goed….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>