Wat zijn de techtrends voor 2018…

Wordt de wereld overgenomen door robots? Wat zijn de ‘techtrends’ voor 2018. In de zaken- en techwereld noemt Artificial Intelligence (AI) als een van de belangrijkste – zo niet de belangrijkste – techtrends voor 2018.

Tianqi Sun, oprichter van het robot bouwende bedrijf Vincross: “Er komen steeds meer robots die in huis van dienst zijn. Verder zien we beter te programmeren robots. Deze zijn geavanceerder en beter ontwikkeld dan die die we nu kennen. Ze zijn makkelijker te personaliseren en daardoor aantrekkelijker voor een grotere markt. Het is niet langer sociaal acceptabel om tegen robots te schreeuwen. Ze zullen steeds mee reageren met zoiets als ‘please don’t yell at me, that hurt my feelings.’ De technologie zal humaner worden en op die manier ook onze interactie met hun elkaar. Empathie voelen zal snel weer centraal staan in de manier waarop we met elkaar communiceren.”

David Cleary, vice-voorzitter onderzoeksbureau Gartner: “AI creëert een complete fundering, waarvan uit intelligente apps en voorwerpen voortvloeien. We moeten vooral kijken naar een manier om mensen met behulp van AI uit te dagen en niet alleen maar de technologie gebruiken om mensen te vervangen. Medewerkers van bedrijven moeten bijvoorbeeld uitgedaagd worden om AI op een creatieve manier te gebruiken bij het maken van bedrijfsanalyses.”

Monty Barlow, directeur van Cambridge Consultants: “We gaan in ieder geval een fataal incident krijgen met uit zichzelf rijdende auto’s en ons realiseren dat zelfrijdende auto’s nog veel meer en langer getest moeten worden dan de huidige optimistische voorspellingen. Leren hoe wegen eruit zien onder verschillende weersomstandigheden is namelijk één ding. Maar dan moet je ook nog begrijpen hoe mensen rijgedrag daar op gaan aanpassen. Dat is iets dat nog geleerd moet worden. Dat voor sommige dingen weer de menselijke controle nodig gaat zijn, is misschien wel het grootste probleem dat we de komende jaren gaan meemaken” (bron Metro).

Lees ook:VanHaren en groetende robot…
Lees ook:We kunnen (bijna) niet meer zonder robots..
Lees ook:Robots leiden het verkeer in goede banen…
Lees ook:Robots; strijd om de aandacht aanwezigen…
Lees ook:Robot en mens; hand in hand samen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>