Wees aardig voor elkaar; ‘Doe Vriendelijk Dag’…

Het is vandaag internationale ‘Doe Vriendelijk Dag’. In het Engels klinkt ’The Random Acts of Kindness Day’ wat beter dan onze versie, maar het gaat om het idee. En dat is simpel: wees vandaag eens wat aardiger voor je medemens. Dat zou natuurlijk elke dag vanzelf moeten gaan, maar de ervaring leert dat dat niet altijd lukt (bron Metro).

Deze dag is over komen waaien uit Amerika, maar is oorspronkelijk bedacht door een Nieuw-Zeelander. Daar wordt deze  dag op 1 september gevierd.  Wees vandaag een keer extra aardig voor uw medemens! Groet de buurman! Sta op voor iemand in de tram of de bus! Help een oud vrouwtje met oversteken! Koop een bloemetje voor je moeder! Neem taart mee voor je collega’s! Van alles is mogelijk…

Vaak hoor ik mensen zuchten ‘weer zo’n dag’. Dat was ook met Valentijn. Een veel gehoorde opmerking is dat we dat elke dag aardig zouden moeten zijn tegen elkaar. Dat is een utopie. Veel dingen zijn zo vanzelfsprekend geworden. Daarom is het misschien wel goed dag een dag als deze in het leven is geroepen. Kijk maar eens of het werkt. Doorgaans worden de meeste blij als je  een keer extra ‘vriendelijk’ tegen ze doet. Hoe fijn kan het zijn om een glimlacht op iemands gezicht te toveren.  Naast ’Doe Vriendelijk Dag’ zijn er meerdere soortgelijke dagen. Er bestaat ook een Wereld Vriendelijkheidsdag (World Kindness Day) die jaarlijks op 13 november wordt gehouden. De Nationale Complimentendag  is jaarlijks op 1 maart.

Lees ook:Vandaag is het : Doe Vriendelijk Dag…
Lees ook:De Doe Vriendelijk Dag… Hoe vriendelijk ben jij?
Lees ook:1 maart; Nationale Complimentendag…
Lees ook:Wees aardig en geef een compliment…
Lees ook:Voor Sjakie van de Hoek: OM: onnatuurlijke dood vaak niet gemeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>