Levend begraven na medische fout…

Een Braziliaanse vrouw zou volgens haar familie als gevolg van een medische fout levend begraven zijn. De 37-jarige Rosangela Almeida dos Santos overleed op 28 januari en zou elf dagen lang geprobeerd hebben om uit haar graf te ontsnappen.  Dos Santos werd volgens haar overlijdensakte op 28 januari dood verklaard als gevolg van een septische shock. Een septische shock of Sepsis (bloedvergiftiging) is een ernstig ziektebeeld, waaraan mensen kunnen overlijden. Een dag later werd zij op de begraafplaats Senhora Santana in Riachão das Neves begraven (bron AD).

Volgens de Braziliaanse nieuwszender G1 werd de familie van de vrouw dagen na de begrafenis door buurtbewoners gewaarschuwd dat zij geschreeuw uit het graf hoorden komen. “Eerst dacht ik dat het kinderen waren die een grapje uithaalden”, aldus buurvrouw Natalina Silva tegen G1. Voor Dos Santos kon hulp niet meer baten. Toen de kist werd geopend vertoonde ze geen tekenen van leven meer. Germana de Almeida, de moeder van de vrouw, vermoedt dat haar dochter elf dagen lang heeft geprobeerd om uit de kist te ontsnappen. Toen de kist eenmaal geopend was zag de familie op de handen en het voorhoofd van de vrouw wonden die er volgens de familie ten tijden van de begrafenis nog niet waren. Ook verklaren zij dat de nagels van de kist waren losgedraaid, alsof hun familielid geprobeerd had om te ontsnappen.

Toch hoor (lees) je vaker dat mensen levend worden begraven. Een vrouw uit het Engelse Swansea is nog steeds in leven nadat ze twee jaar geleden levend werd begraven. Stacey Gwilliam  (36) werd gewurgd door haar verloofde en werd voor dood achtergelaten in een niet al te diep graf. “Toen ik wakker werd, lagen er takken en zand op me. Ik kon mijn hart horen kloppen en op de achtergrond hoorde ik de zee. Het leek alsof alles in slow motion was.” Uiteindelijk wist de vrouw zich met haar laatste krachten uit het gat te worstelen en kon ze naar een parkeerplaats komen (foto’s internet).

Lees ook:Mexicaanse vrouw overleeft 10 dagen in graf
Lees ook:Opstaan uit de dood…
Lees ook:Meisje sterft opnieuw in eigen graf…
Lees ook:Graf geopend na vreemde geluiden…
Lees ook:Begrafenis Jackson vandaag voor de herdenking!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>