Rozenkruis; een moderne geestesschool…

Zit je met (levens)vragen?  Kijk eens op de site van het Lectorium Rosicrucianum (Rozenkruis). Het gaat hier om een moderne, gnostieke geestesschool. Rozenkruis biedt een methode tot inzicht en innerlijk weten over de wezenlijke dingen van het leven. Hierdoor kun je op veel filosofische en praktische vragen een antwoord vinden.

Deze school is voor iedereen die gelooft dat de mens op aarde is om te groeien, een geestelijke groei door te maken. Een geestelijke groei die er toe leidt dat er bewustzijn ontstaat over het doel van het mens-zijn. Het effect van het leerproces kan leiden tot een totale onthechting. Het ik, het ego van de persoonlijkheid kan door dit leerproces onthecht raken van deze wereld.

Onthechting geeft ruimte aan de ziel. De ziel, die gevangen gehouden wordt door het ik. De ziel kan zich door de bevrijding van het ik gaan richten op haar oorspronkelijke leidsman, de geest. Het proces kan worden vergeleken met de ontwikkeling van rups naar vlinder. Hoe gedraagt zich een rups in het omzettingsproces van rups naar vlinder? Hoe gedraagt zich een mens in het omzettingsproces naar een nieuwe mens? Iets dat een rups niet geleerd hoeft te worden. Een rups heeft geen keus. Wij mensen hebben wel een keus. Van de mens vraagt dit een bewuste keus. Voor meer info: www.rozenkruis.nl.

Lees ook:Vlinders hebben meerdere symbolische betekenissen…
Lees ook:Leer meer over vlinders…
Lees ook:Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan
Lees ook:Ga zelf eens vlinders spotten…
Lees ook:Nieuw vlindersoort ontdekt…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>